Spirale cu ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 18 Feb 2014 | 2598 vizualizari

 

Mici, dragalase, ciocolatoase si aromate. Asa as descrie aceste spirale care fara nici un dubiu trebuie sa le savurati cu cana de cafea sau cappuccino :). Bine, daca vreti voi cu ceai nu ma supar, dar eu tot la cafea raman.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 200 - 220 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 10-12 linguri nutella
  • Glazura:
  • 4-6 lingurite zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.


Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.


Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.


O sa trebuiasca sa repetati procedeul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.


Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.

 

TIPS-URI

1

Pentru glazura puteti folosi suc de portocala, lamaie sau chiar apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

laura_n 1

21.02.2014, 14:23

sunt perfecte!

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 22:16

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 14:19

arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Norisori pufosi