Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 22 Aug 2010 | 4063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie
  • 1/2 kg prune
  • 1 pahar (250ml) faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 8-9 linguri pesmet
  • 30 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat.


Cu mana umezita cu apa, se ia cate putin aluat se intinde in palma, iar apoi se pune pruna in mijloc si se inveleste in aluat formand galusca.


Separat intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand apa a dat in clocot se adauga 5-6 galuste si se lasa sa fiarba.Sunt fierte cand ies la suprafata.


Cat timp fierb galustele pregatim pesmetul, intr-o tigaie punem cele 30 g de unt si lasam la topit cand untul este topit adaugam pesmetul si amestecam continuu pana capata o culoare aurie.Il dam de pe foc il lasam putin la racit apoi adaugam zaharul vanilat si cel cu scortisoara.Scoatem cate o galusca si o rostogolim prin pesmet, si repetam procedeul pana terminam toate galustele.


Daca nu sunt suficient de dulci puteti sa le pudrati cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

mimmi 1

25.08.2010, 19:06

Am facut si eu saptamana trecuta.Foarte buni sunt!

Crista_Luca 1

10.10.2010, 09:54

ce bine arata ..amsa fac si eu saptamana viitoare

elena1988 1

19.01.2011, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Galusti cu prune