Tort de inghetata

de monike in Torturi, 23 Iun 2011 | 6138 vizualizari

 

E tortul nostru preferat, il fac repede si tot atat de repede se si termina. Perfect pentru o zi torida de vara, ca cea de azi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de capsuni:  
  • 500gr de capsuni,
  • o lingura zeama de lamaie,
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150gr de smantana,
  • 50gr iaurt,
  • 2 linguri de miere,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 50 gr alune.
  • Pentru straturile de ciocolata:
  • 200 gr de ciocolata (milka cu lapte)
  • Pentru stratul de vanilie si pentru cel de ciocolata:
  • 4 oua,
  • 100 gr de zahar,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • 300 ml de smantana,
  • 150gr mascarpone,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • o lingura buna de cacao,
  • stcksuri din napolitana (de la Naty)de vanilie si de ciocolata,
  • 100gr de ciocolata cu lapte,
  • o mana de stafide,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Capsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura  lamaie si mierea.

Separam albusul de galbenus. Peste albus punem zaharul, lamaie, un pic de sare si batem bine pana se tine de castron( ca la bezea).Separat se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine cremoasa. peste smantana se pune treptat piureul de capsuni, iaurtul si apoi cate o lingura albusul batut spuma si galbenusul amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. Se pune la congelator.

Inghetata de vanilie si cea de ciocolata o fac asa:

  •  separ albusurile de galbenusuri,
  • bat albusurile cu zaharul,lamaia si un pic de sare (pana stau bat),
  • bat smantana cu un plic de zahar vanilat si apoi pun si br. mascarpone amestecand pana devine cremoasa,
  • peste compozitia de smantana si mascarpone pun treptat albusurile batute spuma si galbenusurile, (amestecand usor cu o paleta de plastic),
  • separ compozitia in doua, intr-o parte pun cacao si esenta de rom iar in cealalta parte pun esenta de vanilie,
  • dau la congelator.

Acum ca toate sunt la congelator iei o forma de tort cu margini detasabile desfaci fundul si desenezi pe o hartie de copt 2 cercuri peste care torni  ciocolata topita pe aburi si dai la congelator sa se intareasca. Inghetata din congelator trebuie amestecata la fiecare 45min (ori mai devreme depinde cat de tare ingheata congelatorul tau) pentru a evita formarea acelor de gheata. Cand a capatat consistenta unei inghetate se trece la asamblarea tortului in forma de tort  cu margini detasabile pe care am tapetato cu folie de plastic.

  1. Primul strat ete de gem peste care punem alunele tocate marunt,
  2. al doilea este de inghetata de capsuni,
  3. un disc de ciocolata,
  4. inghetata de vanilie in care am pus sticksuri de vanilie,
  5. disc de ciocolata,
  6. inghetata de ciocolata in care am pus 50 gr de ciocolata tocata marunt, stafidele tinute la hidratat in apa cu rom si sticksuri de ciocolata,
  7. deasupra am pus restul de ciocolata taiata marunt si stcksuri de napolitana

Totul se da iar la congelator pana se intareste bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun