Tort de inghetata cu banane

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4103 vizualizari

 

by bitza adaptata dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • 130 g biscuiti cacao
  • 50 ml cafea
  • 2 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • DECOR
  • frisca
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu banane:

Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune  la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa.

1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.

Frisca se bate bine si se adauga in compozitie,se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.

Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata,se da din nou la congelator dupa o ora se procedeaza la fel.

Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata,se taie banana felii si se adauga in inghetata,se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.

Biscuiti ii sfaramam si ii amestecam cu cafea.

Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si cu o lingura ii presam putin.

Dam la congelator pana a 2-a  zi.

Cu ajutorul unei farfurii rasturnam tortul in asa fel ca biscuiti sa fie la baza.

Decoram cu frisca, dupa cum dorim, sau putem servi simplu.

pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post