Tort de inghetata cu banane

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 2256 vizualizari

 

by bitza adaptata dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • 130 g biscuiti cacao
  • 50 ml cafea
  • 2 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • DECOR
  • frisca
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu banane:

Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza.


Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa.


1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.


Frisca se bate bine si se adauga in compozitie,se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.


Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata,se da din nou la congelator dupa o ora se procedeaza la fel.


Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata,se taie banana felii si se adauga in inghetata,se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.


Biscuiti ii sfaramam si ii amestecam cu cafea.


Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si cu o lingura ii presam putin.


Dam la congelator pana a 2-a zi.


Cu ajutorul unei farfurii rasturnam tortul in asa fel ca biscuiti sa fie la baza.


Decoram cu frisca, dupa cum dorim, sau putem servi simplu.


pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

05.08.2011, 11:49

bun bun

babyyy 1

05.08.2011, 16:25

Lau 1

07.08.2011, 22:14

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Parfe tricolor cu nuca si alune