Tort de lemon curd si capsune

de danakarin in Torturi, 25 Mai 2013 | 3171 vizualizari

 

imi place aceasta crema de lamaie care a tot circulat pe toate blogurile. De data asta am combinat-o cu niste capsune.

 

INGREDIENTE

  • 160 g zahăr
  • 75 ml suc de lămâie
  • o linguriţă coajă de lămâie
  • 3 ouă întregi
  • 85 g unt
  • Pişcotul:
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină
  • 60 de g amidon
  • o linguriţă rasă de praf de copt
  • o formă de tort detaşabilă de 26 cm diametru
  • unt pentru uns forma
  • 200 g de capsune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lemon curd si capsune:

Pentru lemon curd:

Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul şi am amestecat, din nou, bine. A rezultat o pastă cremoasă, cu un gust şi cu un miros apetisant de lămâie, ce rezistă la frigider câteva săptămâni, şi se poate folosi in diverse feluri.

Piscotul:

Am bătut vârtos ouăle cu zahărul, până când şi-au triplat volumul, am amestecat separat componentele uscate, am turnat apoi cu grijă făina peste crema de ou, am omogenizat cu mişcari de jos în sus, am turnat compoziţia în forma de tort, unsă, în prealabil, cu un pic de unt, şi am copt pişcotul acesta, la 175 de grade, timp de 20-25 de minute. Verificaţi, desigur, s-ar putea să fie gata mai repede.

L-am lăsat în formă la răcit, l-am transferat apoi pe un platou şi l-am uns cu un strat relativ subţire de lemon curd. L-am presarat cu jumatati de capsune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lemon curd si capsune" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de lamaie si vanilie