Tort de mere

de noiinbucatarie in Torturi, 22 Mar 2016 | 2020 vizualizari

 

Pentru mine, acesta este cel mai bun tort: mere, finetti si frisca. Reteta si pe site aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru caramelizat merele :
  • 4-5 mere,
  • 5 linguri de zahar ,
  • 2 linguri de ulei ,
  • scortisoara
  • Pentru ornat: 200 g finetti + frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.


Cand sunt gata se presara scortisoara.


Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar si se amescteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi 4 linguri de ulei, 4 linguri de faina si praful de copt. Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se lasa inca 30 de min la coptor la foc mediu.


Cand sunt gata, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos. Eu am presarat iarasi un praf se dcortisoara peste mere.


Am pus peste tort un strat de finetti, iar peste finetti am pus frisca (eu am colorat-o in galben cu un colorant alimentar) si am presarat cacao peste frisca.


 

TIPS-URI

1

Se poate lasa si neornat tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:12

Are cam tot ce-i trebuie sa fie bun

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 10:11

Adrian2016 1

13.04.2016, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars