Tort de mere

de noiinbucatarie in Torturi, 22 Mar 2016 | 1819 vizualizari

 

Pentru mine, acesta este cel mai bun tort: mere, finetti si frisca. Reteta si pe site aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru caramelizat merele :
  • 4-5 mere,
  • 5 linguri de zahar ,
  • 2 linguri de ulei ,
  • scortisoara
  • Pentru ornat: 200 g finetti + frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.

Cand sunt gata se presara scortisoara.

Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar si se amescteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi  4 linguri de ulei, 4 linguri de faina si praful de copt. Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se lasa inca 30 de min la coptor la foc mediu.

Cand sunt gata, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos. Eu am presarat iarasi un praf se dcortisoara peste mere.

Am pus peste tort un strat de finetti, iar peste finetti am pus frisca (eu am colorat-o in galben cu un colorant alimentar) si am presarat cacao peste frisca.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate lasa si neornat tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:12

Are cam tot ce-i trebuie sa fie bun

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 10:11

Adrian2016

Adrian2016 1

13.04.2016, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!