Tort de mere si prune

de Maria68 in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 2010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 4 oua
  • 225 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 600 g prune
  • 250 ml suc de visine
  • 1 plic Tort Gelee rosu
  • 4 foi gelatina
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 400 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si prune:

Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26 cm) unsa pe fund; se coace 45 minute.
Se golesc prunele de samburi si se taie felii; 500 g din cantitate se dau in fiert cu suc de visine. se adauga praful Tort Gelee cu 25 g  zahar; se dizolva amestecand.
Blatul se taie pe 2 niveluri si se aseaza inelul formei de jur imprejurul blatului de jos. Se aseaza deasupra compozitia de prune si se da la frigider timp de cca. 60 minute.
Se inmoaie gelatina. se amesteca iaurtul cu coaja si suc de portocala si 50 g zahar. Se inglobeaza gelatina dizolvata. cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 200 ml frisca batuta. se aseza pe stratul de prune si se acopera cu al doilea blat; se da la frigider pentru 2 ore.
se desprinde inelul si tortul se imbraca in restul de  frisca. Se decoreaza cu restul de felii de mere unse cu lamaie si cu prune.
Sursa: Secretele bucatariei

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere si prune-0
Tort de mere si prune-1
Tort de mere si prune-2
Tort de mere si prune-3
Tort de mere si prune-4

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

16.09.2012, 21:51

Superba combinatie!

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:22

imi place tortul, combinatia

babi5

babi5 1

06.10.2013, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!