Tort de mere si prune

de Tuxedo in Torturi, 4 Dec 2013 | 3598 vizualizari

 

Intr-o zi am vrut sa fac o prajitura rapida si am zis, gata, fac tort de mere, clasic ca nu mai facusem de secole, clasic inseamna pentru mine cu blat de pandispan, si fara prea multe complicatii.

Asadar am facut, si am pus si prune pentru ca aveam ramase de la galustile cu prune si parca nu mi-a venit sa le arunc. rezultatul: un tort super delicios si aromat, asa ca de toamna!

Poftiti reteta:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: forma de 24 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 6 – 7 mere (acrisoare de preferinta)
  • 4 linguri zahar
  • 10 prune
  • 300 ml frisca + 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si prune:


  • Preicalzim cuptorul la 180ºC.

  • Ungem bine o forma de tort cu unt (sau o cratita) si punem merele taiate felii mai groase si curatate de coaja la baza formei. Presaram zahar deasupra si le coacem in cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza putin zaharul.

  • Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita (forma de tort) din cuptor si punem apoi prunele taiate in jumatati, din loc in loc.


Blatul:



  • Separam albusurile de galbenusuri.

  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit (ca la bezele).

  • Adaugam pe rand cate un galbenus , apoi uleiul si mixam bine dupa fiecare aditie.

  • La final adaugam faina lingura cu lingura (cernuta) cu ajutorul unui tel in forma de para.

  • Mai ungem putin marginile formei de tort cu unt si turnam aluatul peste fructe dupa care il nivelam frumos cu o spatula.

  • Se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de aproximativ 25 -30 de minute pana cand trece testul scobitorii (scobitarea trebuie sa iasa curata din blat).


Lasam la racit apoi il rasturnam cu grija pe un platou si putem sa il ornam cu frisca apoi putem presara putina scortisoara deasupra sau chiar nuci prajite si maruntite!


Este un deliciu!


Va urez pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

05.12.2013, 21:20

Valclaudia 1

09.12.2013, 19:06

kytz 1

26.09.2017, 10:29

Îmmmmmm....foarte îmbietor acest tort cu arome și gusturi de toamnă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros fara blat