Tort de pepene galben

de susu in Torturi, 16 Mai 2010 | 5280 vizualizari

 

Este un tort racoros tocmai bun pentru o zi de vara

 

INGREDIENTE

  •   Blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  •   Crema:
  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahar + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca.        
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:


 

Preparare blat:

 

1.      Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.

2.      Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Preparare crema:


1.      Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.

2.      Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.

3.      Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.

4.      Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.

5.      Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.

6.      Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.

7.      Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.

8.      Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

nadina73 1

16.05.2010, 22:59

ok susu aici in spania chiar a fost cald azi trimiti si la colet?super 5 furcu

nadina73 1

16.05.2010, 23:00

dar sectiune taiata nu de aratai si noua >?sau l-ai papat tot deja?

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:47

Fantastic arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's day