Tort de pepene galben

de susu in Torturi, 16 Mai 2010 | 2997 vizualizari

 

Este un tort racoros tocmai bun pentru o zi de vara

 

INGREDIENTE

  •   Blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  •   Crema:
  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahar + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca.        
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:






Preparare blat:







1. Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.



2. Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.







Preparare crema:




1. Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.



2. Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.



3. Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.



4. Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.



5. Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.



6. Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.



7. Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.



8. Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

16.05.2010, 22:59

ok susu aici in spania chiar a fost cald azi trimiti si la colet?super 5 furcu

nadina73 1

16.05.2010, 23:00

dar sectiune taiata nu de aratai si noua >?sau l-ai papat tot deja?

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:47

Fantastic arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness