Tort Trufa pentru anul 2012

de mamaieelena in Torturi, 2 Ian 2012 | 4577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 100 gr.cacao
  • 300 gr.zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr.ciocolata de menaj amara
  • 50ml frisca lichida
  • frisca si bomboane de ciocolata alba pentru ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trufa pentru anul 2012:

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.


Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.


Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.


Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.


Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).


Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.


Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.


Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.


Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa pentru anul 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

jolygina 1

10.01.2012, 14:39

ma bucur ,daca eram acolo sigru eram printre preferati

mamaieelena 1

10.01.2012, 19:13

desigur asa era

MonaMimi 1

02.02.2012, 22:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort Trufa