Tort Trufa pentru anul 2012

de mamaieelena in Torturi, 2 Ian 2012 | 5020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 100 gr.cacao
  • 300 gr.zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr.ciocolata de menaj amara
  • 50ml frisca lichida
  • frisca si bomboane de ciocolata alba pentru ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trufa pentru anul 2012:

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.


Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.


Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.


Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.


Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).


Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.


Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.


Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.


Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa pentru anul 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

jolygina 1

10.01.2012, 14:39

ma bucur ,daca eram acolo sigru eram printre preferati

mamaieelena 1

10.01.2012, 19:13

desigur asa era

MonaMimi 1

02.02.2012, 22:58

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Trufa