Tort Trufa pentru anul 2012

de mamaieelena in Torturi, 2 Ian 2012 | 4748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 100 gr.cacao
  • 300 gr.zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr.ciocolata de menaj amara
  • 50ml frisca lichida
  • frisca si bomboane de ciocolata alba pentru ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trufa pentru anul 2012:

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.


Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.


Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.


Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.


Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).


Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.


Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.


Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.


Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa pentru anul 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

jolygina 1

10.01.2012, 14:39

ma bucur ,daca eram acolo sigru eram printre preferati

mamaieelena 1

10.01.2012, 19:13

desigur asa era

MonaMimi 1

02.02.2012, 22:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tort Trufa