Tort "Braduti de ciocolata"

de nadea68 in Torturi, 5 Ian 2014 | 1537 vizualizari

 

Si....noi continuam cu sarbatorile...pe 07/01/2014 fiind Craciunul pe vechi(la mine in familie se sarbatoreste)La multi ani!!!!
Si iubitorilor de ciocolata propun acest tort :)

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 180 g faina cu praf de copt incorporat
  • 120 g cacao amar
  • vanilia
  • sare
  • Ornat
  • 60 g ciocolata fondant
  • 8 biscuiti tip savoiard
  • bomboane tip M&M
  • bilute colorate sau argentate
  • Pentru glazurat
  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura apa fierbinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Braduti de ciocolata":

Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa.


Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit.


Amestecam.


Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de copt si o udam,dupa care o stoarcem si acoperim forma de tort.Fiind uda e mai usor de manevrat.


Dupa ce am pus hartia de copt varsam aluatul si bagam la cuptor la 180° cam 25-30 minute.Controlam cu scobitoare,trebuie sa iasa uscata.


Cand e gata o scoatem,lasam un pic sa se raceasca,o scoatem din forma si o punem pe platou.


Glazura


Intre timp pregatim glazura.Intr-un bol punem zaharul ,lingura de apa si zeama de lamaie.Amestecam.


Topim si ciocolata la bagnomaria.


Taiem tortul in 8 parti egale.


Fiecare portie o ornam in felul urmator:


Cu glazura alba desenam forma unui bradut(eu am folosit o punga,ca sa fac gaurica cat mai mica :) );inauntru bradutului il umplem cu ciocolata,desupra decoram cu bombonele,bilute sau cum preferim.La baza bradutului in mijloc facem o gaura cu cutitul si introducem un savoiard,ca sa dea impresia de trunchi de bradut.


Dupa ce am ornat toti bradutii lasam sa se usuce.


Mie mi-a iesit foarte bun si aratos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Braduti de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

06.01.2014, 08:50

nadea68 1

06.01.2014, 11:36

nilgun 1

22.02.2014, 15:36

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent