Tort "Braduti de ciocolata"

de nadea68 in Torturi, 5 Ian 2014 | 4245 vizualizari

 

Si....noi continuam cu sarbatorile...pe 07/01/2014 fiind Craciunul pe vechi(la mine in familie se sarbatoreste)La multi ani!!!!
Si iubitorilor de ciocolata propun acest tort :)

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 180 g faina cu praf de copt incorporat
  • 120 g cacao amar
  • vanilia
  • sare
  • Ornat
  • 60 g ciocolata fondant
  • 8 biscuiti tip savoiard
  • bomboane tip M&M
  • bilute colorate sau argentate
  • Pentru glazurat
  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura apa fierbinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Braduti de ciocolata":

Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa.

Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit.

Amestecam.

Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de copt si o udam,dupa care o stoarcem si acoperim forma de tort.Fiind uda e mai usor de manevrat.

Dupa ce am pus hartia de copt varsam aluatul si bagam la cuptor la 180° cam 25-30 minute.Controlam cu scobitoare,trebuie sa iasa uscata.

Cand e gata o scoatem,lasam un pic sa se raceasca,o scoatem din forma si o punem pe platou.

Glazura

Intre timp pregatim glazura.Intr-un bol punem zaharul ,lingura de apa si zeama de lamaie.Amestecam.

Topim si ciocolata la bagnomaria.

Taiem tortul in 8 parti egale.

Fiecare portie o ornam in felul urmator:

Cu glazura alba desenam forma unui bradut(eu am folosit o punga,ca sa fac gaurica cat mai mica :) );inauntru bradutului il umplem cu ciocolata,desupra decoram cu bombonele,bilute sau cum preferim.La baza bradutului in mijloc facem o gaura cu cutitul si introducem un savoiard,ca sa dea impresia de trunchi de bradut.

Dupa ce am ornat toti bradutii lasam sa se usuce.

Mie mi-a iesit foarte bun si aratos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Braduti de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata