Tort de portocale

de Ligia Bxl in Torturi, 27 Ian 2014 | 2034 vizualizari

 

Am mai facut un tort asemanator,era cu capsuni,acesta are multe modificari si e facut cu mare drag nepotelei mele dragi Ruth,sa fi Binecuvantata fetita draga :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Pentru insiropat:
  • 1 pahar de suc de portocale natural
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 portocale mari
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  • Pentru glazura:
  • 50 gr ciocolata amara
  • 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • Pentru decor:
  • physalis (agrese cu teaca)
  • decoratii inimioare
  • putin zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul:


Batem ouale cu zaharul pana se topeste si compozitia devine cremoasa.


Adaugam faina,praful de copt si cacao.


Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptor la foc mic.


Facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua.


Stoarcem portocale (1 pahar) pentru insiropat blatul.


Crema:


Mixam mascarponele cu zaharul pudra.


Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.


Portocalele se taie cubulete,se scurg de zeama care a iesit din ele si incorporam in crema.


Asamblam tortul:


Asezam inelul de la tava de tort pe o farfurie si se pune primul blat taiat in interiorul acestuia.


Insiropam cu suc de portocale.


Punem crema peste blat si asezam si al doilea blat taiat care il insiropam si pe acesta.


Preparam glazura:


Punem toate pe fos,frisca lichida,ciocolata si untul moale si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.


Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.


Turnam glazura peste tort si ornam dupa preferinte.


Dam la frigider peste noapte,desfacem cu grija inelul din jurul tortului si se poate servi.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lia_ 1

29.01.2014, 08:31

arata minunat

Ligia Bxl 1

31.01.2014, 16:50

multumesc mult fetele

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Chocolate-Coconut