Tort de sarbatoare

de corina241 in Torturi, 29 Dec 2013 | 6815 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema de lamaie :

  • 160g zahar,
  • 2 linguri faina,
  • un varf de cutit sare,
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita,
  • 3 oua mari la temperatura camerei,
  • 125ml suc proaspat de lamaie,
  • 3 linguri frisca pentru batut (mai grasa).

Pentru crema de ciocolata cu cafea:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarbatoare:

 

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.

Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata:Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Pentru crema de lamaie: Amestecati zaharul cu faina, sarea si coaja de lamaie. Adaugati ouale, sucul de lamaie si frisca si amestecati bine (eu am folosit telul) sa fie compozitia omogena. Turnati cu grija peste crusta racita. Eu am strecurat-o ca sa fie limpede, fara coaja de lamaie, care i-a dat totusi un pic de aroma.

Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.

Taiem blatul in 3,il insiropam si punem pe rand crema de cacao,apoi blat,iarasi un rand de crema de lamaie ;deasupra,peste blat decoram cu cremele ramase ,unde am adaugat mure congelate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

30.12.2013, 16:42

interesant, dar eu nu inteleg cum e crema asta de lamaie? se fierbe, nu?

diaconta 1

30.12.2013, 18:04

ce tort delicios
Laura si eu cred ca se fierbe

reisnaor_2006 1

30.10.2014, 16:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas