TORT DE SUNCA CU OUA

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 2395 vizualizari

 

Este un aperitiv delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 100g. parizer
  • 2 castraveciori acri
  • 6 oua fierte
  • 2 cartofi fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 200g. mazare verde fiarta
  • 200g. sunca  de Praga feliata
  • Pentru sos
  • 1dl. ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 2dl. smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 cubulet de supa
  • 40g. gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SUNCA CU OUA:

1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta.


2.Se captuseste fundul unui vas de Jena de forma rotunda cu feliile de sunca .


3.Se prepara sosul:din galbenus si ulei se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie.


4.Cubuletul de supa se dizolva in 1,5dl. apa ,se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece si se da un clocot .Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu sosul si ingredientele taiate cubulete.Totul se rastoarna in bol peste feliile de sunca , se acopera cu folie si se tine 2-3 ore la rece, in frigider.


5.Se rastoarna tortul de sunca pe o farfurie rotunda si se garniseste cu jumatati de oua fierte, rosii cherry si se serveste cu un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SUNCA CU OUA" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu cascaval