Tort de vara cu piersici

de T I M E A in Torturi, 15 Iul 2012 | 16497 vizualizari

 

Daca nu vreti sa folositi cuptorul pe canicula asta, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama
  • 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
  • 8 linguri lapte
  • 1 sticluta esenta rom
  • Crema
  • 1 kg piersici
  • 400 ml frisca lichida
  • Ornare
  • 30 gr ciocolata
  • 1 lingurita de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piersici:

Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.

Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.

Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.

Batem spuma tare cele 400 ml frisca.

Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.

Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca. Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.

Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa. 

Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).

Dam la frigider pana pregatim glazura.

Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Si atat!

Avem un tort de vara super delicios si racoritor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de capsuni