Tort caramel

de Julie in Torturi, 23 Aug 2011 | 8982 vizualizari

 

Un tort de nota 10... dupa o idee super delicioasa preluata de la Edith ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 linguri apa rece,
  • 100 g faina, 
  • 2 plicuri praf de budinca de caramel,
  • 1 praf de copt. 
  • Crema:
  • 10 linguri zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 250 ml frisca,
  • 3 oua,
  • 1 lingura amidon,
  • 10 g gelatina. 
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri frisca lichida,
  • 100 g unt.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de menta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala.

Crema:

Se topeste zaharul, pana devine lichid si capata culoare aurie. Se adauga laptele fierbinte si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile si amidonul si se toarna peste ele siropul fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se transfera compozitia din nou in vas si se pune pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se adauga gelatina inmuiata in apa si topita la baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat, frisca si albusurile batute spuma. Crema se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.

Glazura:

Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.

Asamblarea:

Se insiropeaza foile, se umplu cu crema caramel si se toarna deasupra glazura calduta. Pe margini se decoreaza cu crema caramel si fulgi de migdale. Se lasa la rece pana se intareste glazura, apoi se decoreaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Amandina- varianta Miha

ieri la 10:28

Reteta de tarta aperitiv

de Caty 2

pe 27.02 la 21:05

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

pe 24.02 la 15:46

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de castane si ciocolata