Tort "Death By Chocolate"

de La Ancuta in Torturi, 31 Oct 2010 | 6367 vizualizari

 

.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema si glazura:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 30 g unt

Bomboane de ciocolata:

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 cani lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Death By Chocolate":

Blatul:


Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.


Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.


Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.


Crema si glazura:


Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.


Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.


Bomboane de ciocolata (by Miha):


Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.


Asamblarea:


Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.


Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.


Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.


Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.


Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Death By Chocolate"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (44)

La Ancuta 1

11.11.2010, 22:12

Multumesc Ruxy

babi5 1

17.12.2014, 15:55

La Ancuta 1

17.12.2014, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34