Tort "Death By Chocolate"

de La Ancuta in Torturi, 31 Oct 2010 | 6617 vizualizari

 

.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema si glazura:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 30 g unt

Bomboane de ciocolata:

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 cani lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Death By Chocolate":

Blatul:


Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.


Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.


Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.


Crema si glazura:


Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.


Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.


Bomboane de ciocolata (by Miha):


Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.


Asamblarea:


Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.


Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.


Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.


Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.


Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Death By Chocolate"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

La Ancuta 1

11.11.2010, 22:12

Multumesc Ruxy

babi5 1

17.12.2014, 15:55

La Ancuta 1

17.12.2014, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata la maxim