Tort "Death By Chocolate"

de La Ancuta in Torturi, 31 Oct 2010 | 9651 vizualizari

 

.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema si glazura:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 30 g unt

Bomboane de ciocolata:

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 cani lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Death By Chocolate":

Blatul:

Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.

Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.

Crema si glazura:

Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.

Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.

Bomboane de ciocolata (by Miha):

Se amesteca apa cu zaharul  si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.

Asamblarea:

Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.

Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.

Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.

Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.

Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Death By Chocolate"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Claudia