Tort degrade

de Dea_Dea in Torturi, 26 Iun 2013 | 3464 vizualizari

 

Un tort facut rapid cu ce am avut prin casa:)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri faina

CREMA:

  • un pahar de 250 ml cu samantana
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura nessquick
  • 1 lingura fructe goji

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura zahar

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort degrade:

Blat :


Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza.


Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza. Se adauga faina , iar la final cacaoa.


Se pune in tava unsa(24 cm), se da la cuptor 40 min.Se scoate si se lasa la racit pe gratar .


Crema:


Smantana se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie.


Frisca se bate spuma si se incorporeaza in smantana.


Se imparte in doua , in una punem nesquik , iar in cealalta fructe goji.


Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune in creme.


Siropul:


Apa , zaharul si ness-ul se amesteca la un loc.


Glazura:


Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza.


ASAMBLARE:


Se pune blatul in forma in care l-am copt , se insiropeaza, se pune prima crema cu nesquik, apoi cea cu fructe goji si se da la frigider 50 -60 min.


Se scoate si se glazureaza .


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Smantana poate fi inlocuita cu crema de branza sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort degrade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

26.06.2013, 14:38

iri_iri 1

26.06.2013, 15:46

Dea_Dea 1

26.06.2013, 22:38

Multumesc :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort bezea cu crema de ciocolata