Tort cu mere si ananas

de katty in Torturi, 4 Ian 2017 | 726 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 3 mere
  • 175 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • scortisoara pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25 gr fulgi de ovaz macinati fin
  • 50 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide

Crema :

  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • 300 gr crema de branza
  • esenta de vanilie
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 1 compot de ananas
  • 25 gr unt + 50 gr zahar ptr caramelizat ananasul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si ananas:

Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua parti si o turnam in doua forme de tort cu acelasi diametru.

Dam formele la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii si se rumenesc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.


Scurgem compotul de ananas.

Insiropam blaturile cu zeama de la compot.

La bain-marie punem ciocolata alba si untul si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.

Mixam crema de branza cu esenta de vanile si ciocolata topita, apoi adaugam iaurtul si omogenizam usor cu o lingura. Dam crema la rece, pana avem nevoie de ea.

Punem zaharul la foc, intr-o craticioara cu fund dublu. Cand zaharul a prins o culoare frumoasa, adaugam untul amestecam, apoi ananasul. Amestecam usor, apoi dam vasul jos de pe foc.

Asezam o bucata de blat insiropat pe un suport , punem cu un pos jumatate de crema, apoi jumatate din ananas, asezam blatul al doilea, restul de crema si restul de ananas. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristinutanicolita 1

04.01.2017, 21:03

Yamiii

MotanLaOale 1

05.01.2017, 08:42

dantes 1

07.01.2017, 12:07

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe