Tort cu mere si ananas

de katty in Torturi, 4 Ian 2017 | 512 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 3 mere
  • 175 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • scortisoara pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25 gr fulgi de ovaz macinati fin
  • 50 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide

Crema :

  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • 300 gr crema de branza
  • esenta de vanilie
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 1 compot de ananas
  • 25 gr unt + 50 gr zahar ptr caramelizat ananasul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si ananas:

Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua parti si o turnam in doua forme de tort cu acelasi diametru.

Dam formele la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii si se rumenesc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.


Scurgem compotul de ananas.

Insiropam blaturile cu zeama de la compot.

La bain-marie punem ciocolata alba si untul si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.

Mixam crema de branza cu esenta de vanile si ciocolata topita, apoi adaugam iaurtul si omogenizam usor cu o lingura. Dam crema la rece, pana avem nevoie de ea.

Punem zaharul la foc, intr-o craticioara cu fund dublu. Cand zaharul a prins o culoare frumoasa, adaugam untul amestecam, apoi ananasul. Amestecam usor, apoi dam vasul jos de pe foc.

Asezam o bucata de blat insiropat pe un suport , punem cu un pos jumatate de crema, apoi jumatate din ananas, asezam blatul al doilea, restul de crema si restul de ananas. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristinutanicolita 1

04.01.2017, 21:03

Yamiii

MotanLaOale 1

05.01.2017, 08:42

dantes 1

07.01.2017, 12:07

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi