Tort cu cirese si capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 12 Mai 2014 | 5877 vizualizari

 

Inca un tort facut de ziua fetei mele mai mari,La multi ani Beatrice inca o data :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 12 linguri cu varf de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 7 linguri de apa rece
  • putina sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de zahar pudra daca frisca e neindulcita
  • 6 foi de gelatina
  • 100 gr cirese din compot
  • sucul de la compot ptr insiropat
  • 100 gr capsuni
  • putina ciocolata ptr ornat+capsuni si frisca
  • Glazura:
  • 150 gr de capsuni
  • 2-3 linguri zahar
  • putina apa
  • 3 foi gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la cuptorul incins dinainte la 180°c pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am facut testul cu scobitoarea la final.


Crema: am batut frisca cu zaharul pudra pana s-a legat, apoi am adaugat in ea ciresele din compot si capsunile taiate bucati mici, le-am incorporat si am pus gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.


Blatul l-am taiat in 2, apoi pe un platou am pus cercul de la tava detasabila, apoi am asamblat. Am pus o parte de blat, am insiropat, am adaugat crema de fructe, apoi a doua parte de blat l-am insiropat.


Am facut o glazura astfel: am zdrobit capsunile cu blenderul, am adaugat intr-o craticioara cu putina apa si zaharul si le-am fiert pana s-a ingrosat. Peste glazura calda pe care am dat-o deoparte de pe aragaz am pus foile de gelatina care au fost tinute in apa si am amestecat bine pana s-au topit. Am turnat aceasta glazura deasupra tortului dupa care am ornat cu capsuni trase prin ciocolata topita la bain-marie si cu frisca amestecata cu putina ciocolata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (30)

tarasmariana 1

14.05.2014, 10:44

ARATA SUPER!!

Nicole28 1

14.05.2014, 20:46

Deicios!

Alexandra Elena 1

15.05.2014, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!