Tort ''Deliciu''

de Adele in Torturi, 27 Mar 2014 | 1755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150 gr zahar
  • 4 ling. faina
  • 4 linguri cacaoa
  • 8 linguri de nuca macinate (puteti folosi si alune)
  • 4 linguri de dulceata de cirese.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta rom.
  • 3 linguri ulei.
  • Crema:
  • mascarpone 250 gr.
  • 100 gr zahar
  • frisca batuta 4 linguri
  • ciocolata 200 gr.
  • 6 linguri dulceata de cirese.
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom.
  • zahar 4 linguri.
  • Decor:
  • piscoturi.
  • ciocolata amara.
  • frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Deliciu'':

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem compozitia in tava cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 min.


Crema: Amestecam mascarponele cu zahar pana devine cremos adaugam frisca si ciocolata topita (pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte,se lasa la racit cateva minute) .


Blatul racit il taiem in doua,insiropam partea de jos si punem punem un strat de dulceata de cirese,apoi adaugam crema si blatul superior.Insiropam bine si dam la rece pentru 30 de min.


Invelim tortul in cioclata (200 gr cicolata amara o punem pe foc cu 4 linguri frisca lichida,la foc mic ,cand devine cremoasa adaugam un cub mic de unt si amestecam bine)


Ornam cu piscoturi si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Deliciu''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JulyCris 1

27.03.2014, 16:32

Adele 1

27.03.2014, 17:23

MIUTA 1

28.03.2014, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine