Tort ''Deliciu''

de Adele in Torturi, 27 Mar 2014 | 1783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150 gr zahar
  • 4 ling. faina
  • 4 linguri cacaoa
  • 8 linguri de nuca macinate (puteti folosi si alune)
  • 4 linguri de dulceata de cirese.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta rom.
  • 3 linguri ulei.
  • Crema:
  • mascarpone 250 gr.
  • 100 gr zahar
  • frisca batuta 4 linguri
  • ciocolata 200 gr.
  • 6 linguri dulceata de cirese.
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom.
  • zahar 4 linguri.
  • Decor:
  • piscoturi.
  • ciocolata amara.
  • frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Deliciu'':

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem compozitia in tava cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 min.


Crema: Amestecam mascarponele cu zahar pana devine cremos adaugam frisca si ciocolata topita (pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte,se lasa la racit cateva minute) .


Blatul racit il taiem in doua,insiropam partea de jos si punem punem un strat de dulceata de cirese,apoi adaugam crema si blatul superior.Insiropam bine si dam la rece pentru 30 de min.


Invelim tortul in cioclata (200 gr cicolata amara o punem pe foc cu 4 linguri frisca lichida,la foc mic ,cand devine cremoasa adaugam un cub mic de unt si amestecam bine)


Ornam cu piscoturi si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Deliciu''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

JulyCris 1

27.03.2014, 16:32

Adele 1

27.03.2014, 17:23

MIUTA 1

28.03.2014, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean