Tort Gabriela

de Constelatialeu in Torturi, 16 Apr 2016 | 1729 vizualizari

 

O Gabriela, o Clementina si-o prietenie de 35 de ani.....si maine fatuca asta face niste ani, sunt ai ei, ai mei vin mai prin august....si i-am facut un tort, e cam nabadaioasa fata, mari batai de cap mi-a dat, dar nici nu ma mira....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat 28 cm
  • 360 g albusuri
  • 260 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Rulada ( in tava de la aragaz)
  • 6 oua mici
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de fain
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • colorant verde
  • Crema pentru rulada
  • 1 borcanel de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 60 g zahar farin
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 foi gelatina cca 5 g
  • Crema ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 60 g zahar farin
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g macarpone
  • 3 foi gelatina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri capucino clasic
  • Jeleu de coacaze rosii
  • 100 g zahar
  • 250 g coacaze rosii
  • 1 lingura amidon Dr.Oetker
  • 100 ml apa
  • 10 g gelatina
  • confeti colorate
  • Decor
  • frisca din smantana
  • ciocolata topita
  • flori de liliac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Gabriela:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit la 175 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem forma de la cuptor si lasam sa se raceasca blatul.


Rulada: Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat si colorantul, amestecam usor, la final punem faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, rasturnam compozitia, o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii, se scoate cu tot cu hartia de copt pe un servet umed si se ruleaza, se lasa la racit. Apoi scoatem hartia de copt si taiem rulada in 7 parti aproximativ egale.


Crema pentru rulada : Topim ciocolata cu untul, lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam dulceata de zmeura si mixam bine. Luam fiecare bucata de rulada si o ungem cu crema, apoi formam o spirala din toate cele 7 bucati, asa cum se vede in imagini.


Crema de ciocolata alba: Intr-un vas punem ciocolata, zaharul farin si frisca lichida si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, grija sa nu atinga punctul de fierbere. cat topim ciocolata punem la hidratat gelatina in apa rece. Dupa ce s-a topit , tragem de pe foc si adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si apoi bagam la congelator pentru cca 30 min, apoi scoatem si mixam. Intr-un castron punem branza mascarpone peste care adaugam crema de ciocolata mixata, omogenizam.


Sirop : Fierbem apa, apoi o adaugam peste capuccino si amestecam bine. Taiem blatul in doua, asezam prima parte pe platou, insiropam, asezam inelul de la forma in care am copt blatul, inel ce l-am imbracat cu folie alimentara , folie ce am bagat-o si sub blat. Am turnat crema de ciocolata alba, apoi am asezat spirala de rulada, lasam la frigider sa se inchege cat timp tregatim crema de ciocolata cu lapte.


Crema de ciocolata cu lapte: Intr-un vas punem ciocolata, zaharul farin si frisca lichida si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, grija sa nu atinga punctul de fierbere. cat topim ciocolata punem la hidratat gelatina in apa rece. Dupa ce s-a topit , tragem de pe foc si adaugam gelatina scursa bine, omogenizam si apoi bagam la congelator pentru cca 30 min, apoi scoatem si mixam. Intr-un castron punem branza mascarpone peste care adaugam crema de ciocolata mixata, omogenizam.


Scoatem de la frigider forma si adaugam crema de ciocolata cu lapte, nivelam si punem deasupra a doua foaie de blat pe care am insiropat-o bine. Dam la frigider pana a doua zi cand facem jeleu si orman tortul.


Jeleu: Punem in belnder coacazele, 1/2 din apa, zaharul si amidonul,dam drumul la blender pana obtinem un mixt omogen, mixt cel trecem printr-o sita, clatim blenderul cu restul de apa, punem totul intr-o craticioara pe foc sa se ingroase. cat timp fierbe jeleul hidratam gelatina cu apa rece, apoi o adaugam peste jeleu fiert.


Scoatem tortul din frigider, desfacem inelul, scoatem folia , deasupra asezam un inel de la o forma de tort mai mica de 26 cm, presam putin ca sa intre marginea inelului in blat, apoi turnam jeleul cald, deasupra presaram confeti colorate. Lasam la racit cat timp dam o tura la cumparaturi, vreo 1 ora.... Dupa ce s-a intarit, scoatem inelul, pregatim frisca si apoi ornam dupa cum avem inspiratie. cam asta-i toata tarasenia tortului Gabriela. Sper sa-i placa , ca m-am abatut un pic de la ce vroia ea. Sectiunea maine, cand ajung la sarbatorita....La multi ani, Gabito !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

mirela0911 1

18.04.2016, 20:53

Ce frumusete de tort iar sectiunea e de milioane!

gaby_gabytza 1

19.04.2016, 09:40

ce mi se potriveste

mihaelar63 1

24.04.2016, 01:25

Sa-ti traiasca Gabriela Sa va intalniti bucuroase si sanatoase mereu !!! Frumos tort - frumoasa prietenie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chessecake cu mandarine