Tort cu mousse de pepene galben

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 7 Sep 2010 | 4162 vizualizari

 

La multi ani mie! La multi ani tuturor Mariilor!!!!! ideea tortului am preluat-o de la sabina.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • nuca de cocos verde
  • un praf de sare
  • pt mousse de pepene galben:
  • 1 pepene  de 1,5 kg
  • zeama de lamaie
  • o lingura zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de pepene galben:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim mousse-ul:

Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o punem in fir subtire peste pepene si lasam putin pana incepe sa se ingroase.

Intre timp mixam frisca.

Turnam compozitia de pepene peste frisca si omogenizam bine.

Taiem blatul in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de pepene, deasupra ornam cu frisca.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gabitza_kiss2002 1

10.09.2010, 16:57

danuta,o sami fie dor de tortuletele tale.cand o fi sa vin acasa sa-mi faci si mie unul mare.te pupik.

Dana Cristea - pusikmea 1

10.09.2010, 20:02

iti fac gabitzo, nu unul 10

danis 1

13.09.2010, 13:35

la multi ani si de lam mine cu intarierefoarte frumos tortu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella