Tort cu mousse de pepene galben

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 7 Sep 2010 | 3672 vizualizari

 

La multi ani mie! La multi ani tuturor Mariilor!!!!! ideea tortului am preluat-o de la sabina.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • nuca de cocos verde
  • un praf de sare
  • pt mousse de pepene galben:
  • 1 pepene  de 1,5 kg
  • zeama de lamaie
  • o lingura zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de pepene galben:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Pregatim mousse-ul:


Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o punem in fir subtire peste pepene si lasam putin pana incepe sa se ingroase.


Intre timp mixam frisca.


Turnam compozitia de pepene peste frisca si omogenizam bine.


Taiem blatul in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de pepene, deasupra ornam cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gabitza_kiss2002 1

10.09.2010, 16:57

danuta,o sami fie dor de tortuletele tale.cand o fi sa vin acasa sa-mi faci si mie unul mare.te pupik.

Dana Cristea - pusikmea 1

10.09.2010, 20:02

iti fac gabitzo, nu unul 10

danis 1

13.09.2010, 13:35

la multi ani si de lam mine cu intarierefoarte frumos tortu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cupola cu vanilie si caramel