Tort dietetic cu crema de limeta

de simona72 in Torturi, 29 Mar 2014 | 4162 vizualizari

 

M-am dat pe dietetice :))), iar de data aceasta inspiartie mi-a fost Deyu a noastra...Multumesc fata draga!! Blatul este o pufosenie tare buna, iar crema am facut-o dupa cum am avut pofta.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • coaja de la 1/2 limeta
  • pt crema:
  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 250 ml lapte cu 0,1% grasime
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coaja de la 1/2 limeta
  • sucul de la 1 limeta
  • pt decor: 1 mana fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dietetic cu crema de limeta:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga peste ingredientele umede, se amesteca incet cu un tel, iar pt aroma adaugam putina razatura de limeta. Punem aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina, cu inel detasabil sau o forma din ceramica de tarte am folosit eu. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua. 

Pt crema: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor. Intr-o cratita cu fundul dublu fierbem laptele cu indulcitorul ramas. Din lapte oprim o cescuta in care dizolvam praful de budinca si amidonul. Adaugam sucul de la o limeta, coaja de la 1/2 de limeta si amestecam. Cand laptele este pe punctul de a da in clocot adaugam amestecul de lapte si galbenusuri si amestecam cu un tel sa nu se prinda de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat o dam deoparte, punem o folie alimenatara peste si o dam la frigider. Dupa ce crema s-a racit o amestecam cu albusurile batute spuma. 

Pt asamblare:punem primul blat in tava in care am copt blatul, adaugam jumatate de crema, punem al doilea blat si restul de crema. Presaram deasupra cativa fulgi de migdale. Mai dam tava la frigider pt inca 2 ore si apoi servim. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

crema are un usor gust amarui de la limeta..asa ca daca nu va place gustul, eliminati razatura de limeta (sau lamaie, daca nu aveti limeta)

2

blatul a iesit tare pufos, asa ca nu este necesar sa-l insiropati, a actionat ca un burete si s-a insiropat cu crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic cu crema de limeta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni fara lapte