Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane

de anisoara in Torturi, 24 Sep 2010 | 14843 vizualizari

 

Mie imi place tot ce prepar din clatite, sarmalutele albe , muliile-degetele din clatite, clatite cu carne, clatite cu peste rosu , clatite cu visina , dar acest tort are un loc deosebit, un loc aparte . Este pe gustul fiecaruia , care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul , preparat din banane, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 15 clatite
  • 5 mere mari
  • 150 gr de bostan ( dovleac)
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahar
  • scortisoara praf
  • un ou crud
  • 50 gr de frisca lichida sau smantana

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane:

Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la temperatura de 200C.


Asamblarea tortului: Pe tava de la cuptor se pune un platou plat si mare pentru tort. Se unge cu o pensula cu unt. Se aranjeaza prima clatita , se unge cu unt, se aranjeaza a 2 clatita, se unge cu unt si se presara cu zahar. Peste clatita se presara putin bostan ras. Se aranjeaza alta clatita , se unge cu unt, se presara cu zahar si se aranjeaza feliutele taiate de mere se presara cu putin praf de scortisoara. Adica , nu se taie merele in felii din timp, numai in momentul , cand e necesar sa le aranjati pe foaia de clatita, deoarece merele feliate se intuneca repede la culoare. Se aranjeaza alta clatita, se unge cu unt , se presara cu zahar si bostan. s.a.m.d pana asamblam toate foile din clatite .


Peste ultima foaie se unge cu unt topit si se acopera cu alta clatita. Se bate un ou cu frisca si se unge tot tortul de jur imprejur. Se coace la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 200C. Urmariti cuptorul cum coace, poate va fi posibil sa mai scadeti temperatura dupa 20 minute.


Prin asa metoda , el se primeste mai uscativ la gust, dar daca doriti sa adaugati mai mult bostan si merele sa le radeti prin razatoare atunci ele vor lasa suc si tortul se va primi mai umed la gust. Se serveste aceasta torta in stare calduta sau rece CU CARAMELA DIN BANANE . E foarte gustoasa in ambele moduri.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

06.08.2013, 23:21

marianascarlat 1

07.08.2013, 08:59

Krystyan Trendy 1

23.05.2014, 11:31

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza