Tort din piscoturi

de Adele in Torturi, 12 Apr 2015 | 4547 vizualizari

 

Nu se putea trece peste ziua ei fara a pregati macar un tortulet, am ales sa folosesc piscturile in loc de blat, in stil italian, nu a iesit asa frumos dar e foarte bun si racoritor ...pregatit din tot sufletul pe gustul ei :X

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr capsuni
  • 1 plic budinca de capsuni
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata.
  • 200 gr mascarpone
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri zahar
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi:

Crema 1:

Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune  oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se lasa pe foc si se amesteca in continu pana devine cremoasa si la consistenta dorita,Se lasa la racit.Se fruleaza capsunile si se pun pe foc cu o lingura de zahar, se lasa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosiri.

Se mixeaza 50 ml frisca cu 100 gr mascarpone foarte bine ,se adauga treptat budinca de capsuni si cateva linguri din compozitia de capsuni, se mixeaza totul la viteza maxima pana devine spumoasa,se lasa la frigider.

Crema 2:

Se mixeaza mascarponele cu ciocolata topita (si racita foarte bine) pana se omogenizeaza bine si devine spumoasa.

Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul si la final se adauga esenta de vanilie.

Se ia o tava rotunda  detasabila, se pregatesc piscoturile, se inmoaie in sirop si se aseza in tava acoperin bordurile si fundul tavii.

Sse pun cateva linguri de sirop de capsuni, se pune siropul de capsuni, dupa care se face un alt strat de piscoturi inmuiate bine se pune crema de ciocolata si se acopera cu ciolofan.

Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se scoate, se desface tava si se aseaza tortul in platou, se imbraca in frisca si se decreaza dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

13.04.2015, 21:39

Ela multumim

tarasmariana 1

15.04.2015, 05:17

Adele 1

15.04.2015, 08:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort Rigo Jancsi