Tort din piscoturi

de Adele in Torturi, 12 Apr 2015 | 4477 vizualizari

 

Nu se putea trece peste ziua ei fara a pregati macar un tortulet, am ales sa folosesc piscturile in loc de blat, in stil italian, nu a iesit asa frumos dar e foarte bun si racoritor ...pregatit din tot sufletul pe gustul ei :X

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr capsuni
  • 1 plic budinca de capsuni
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata.
  • 200 gr mascarpone
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri zahar
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi:

Crema 1:

Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune  oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se lasa pe foc si se amesteca in continu pana devine cremoasa si la consistenta dorita,Se lasa la racit.Se fruleaza capsunile si se pun pe foc cu o lingura de zahar, se lasa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosiri.

Se mixeaza 50 ml frisca cu 100 gr mascarpone foarte bine ,se adauga treptat budinca de capsuni si cateva linguri din compozitia de capsuni, se mixeaza totul la viteza maxima pana devine spumoasa,se lasa la frigider.

Crema 2:

Se mixeaza mascarponele cu ciocolata topita (si racita foarte bine) pana se omogenizeaza bine si devine spumoasa.

Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul si la final se adauga esenta de vanilie.

Se ia o tava rotunda  detasabila, se pregatesc piscoturile, se inmoaie in sirop si se aseza in tava acoperin bordurile si fundul tavii.

Sse pun cateva linguri de sirop de capsuni, se pune siropul de capsuni, dupa care se face un alt strat de piscoturi inmuiate bine se pune crema de ciocolata si se acopera cu ciolofan.

Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se scoate, se desface tava si se aseaza tortul in platou, se imbraca in frisca si se decreaza dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

13.04.2015, 21:39

Ela multumim

tarasmariana 1

15.04.2015, 05:17

Adele 1

15.04.2015, 08:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru surioara mea