Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)

de corina241 in Torturi, 28 Oct 2010 | 4113 vizualizari

 

mi-a lasat gura-apa de cand am vazut reteta aceasta....si cum fetita mea cea mica implinea in cateva zile 3 anisori am incercat-o....o reusita!!!!s-a mancat TOT in cel mai scurt timp....abia mi-a ramas o feliuta pentru poza(ca doar trebuia sa impart si cu voi)

 

INGREDIENTE

Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 50g cacao
  • 1 praf de copt
  • 15ml esenta rom
Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 10 ml esenta de rom
Crema:
  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 1 cubulet unt
  • 10 ml esenta de rom
Glazura:
  • 150g ciocolata de menaj
  • 100ml frisca lichida
  • 1 cubulet de unt(cat cel de drojdie)
Sirop:
  • 50ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 15 ml esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha):

Blatul de cacao:Albusurile le batem separat,adaugam zaharul dupa ce acestea s-au intarit si batem in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile le amestecam cu uleiul in alt castron,separat.Cand s-au legat ca o maioneza subtire le adaugam peste albusuri.Faina,cacao si praful de copt le turnam in ploaie peste intreaga compozitie,iar la sfarsit esenta de rom.


Pregatim o tava rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt,punem compozitia si o dam la cuptor(incins la 180°) pentru 35 min.


Blatul de nucaSe procedeaza ca si la blatul de cacao,iar la final se adauga nuca macinata.


Crema de ciocolata:Ciocolata o punem in bucati impreuna cu frisca si untul la fiert pe bain-marine .Cand a fiert bine o dam jos de pe aragaz si amestecam in continuare cca 1 minut.


Glazura:Procedam la fel ca si la crema de ciocolata,ingredientele fiind aceleasi(doar cantitati diferite)


Siropul:Intr-un ibric punem apa,zaharu si esenta de rom la fiert si o lasam sa dea un clocot,apoi dam siropul la racit.


Asamblare:Blatul de cacao dupa ce s-a racit se taie in 2 si se insiropeaza.peste prima parte de blat insiropat se toarna 1/2 din crema de ciocolata,apoi punem blatul cu nuca insiropat si el,cealalalta jumatate ramasa din crema si la sfarsit partea a-2-a din blatul de cacao.


Am ornat cu glazura si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

corina241 1

29.10.2010, 10:08

Andreea...ms

ionela2682 1

29.10.2010, 16:25

la multi ani sa va traiasca!

Cris2711 1

12.03.2011, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata