Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

de DIANA B in Dulciuri, 11 Aug 2012 | 78665 vizualizari

 

N-am postat nimic de mult timp , n-o faceam nici acum daca Laura nu era asa insistenta . Multumesc Laura .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 16 lg fructoza(zahar)
  • 8 oua
  • 4 lg cu vf cu faina 000
  • 4 plicuri gelatina Dr O
  • 4 lg cacao
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU):

Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de cocoloase si prinderea de vas . Cand totul s-a ingrosat bine se adauga galbenusurile pe rand , amestecand totul f bine . Este timpul gelatinei , dar nu inainte de-a fi hidratata dupa metoda binestiuta de fiecare . Albusurile se bat spuma c-un praf de sare , apoi si cu celelalte 8 lg de fructoza , pana devine o spuma consistenta si se adauga sarlotei racite, usor , amestecandu-se c-o lingura de jos in sus . Sarlota fiind gata , se imparte pe 1/2 in 2 boluri ; intr-unul se adauga es de vanilie , in cel de-al doilea cacao si daca va place , es de rom .Urmeaza asamblarea tortului : intr-o forma rotunda-detasabila de 24-26cm , se toarna compozitia de vanilie si se da la frigider pana se intareste , ptr a putea sustine cealalta jumatate cu cacao si ptr a nu se amesteca cele 2 compozitii , in final avand 2 straturi distincte . Tortul astfel obtinut , se da la frigider , de preferat pana a doua zi (daca rezistati ... eu am reusit , dar mi-am impus sa iasa bine , ptr ca trebuia sa fie si aspectos , nu numai bun ptr bucatarasii de la marea intalneala :d)

TIPS-URI

1

Daca doriti se poate si decora ... eu n-am avut nicio idee , iar frisca nu mi-a suras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

madab 1

02.03.2015, 22:59

Arata f bine si e si usor de facut.merita incercat

DIANA B 1

29.03.2015, 13:02

Madab , ms frumos

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tortul lui Razvan