Tort diplomat

de Laura Alexia in Torturi, 15 Oct 2011 | 3802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas
  • 2 pungi stafide (mici)
  • 5 oua
  • 2 plicuri gelatina
  • 750 ml frisca Hulala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr. Zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

CREMA



Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.


Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu crema.



Crema se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se pun stafidele,compotul de ananas(rondele de ananas trebuie taiate cubulete)si se amesteca.



Separat se bat albusurile spuma.250 ml de frisca se bate cu mixerul apoi se amesteca albusurile cu frisca si se mai bat cu mixerul inca o data si intr-o singura directie.



Se va amesteca crema cu frisca si abusurile ce le-am batut spuma .



Intr-o tava se pune folie alimentara ,se toarna compozitia si se pune la frigider de seara pana dimineata.



A doua zi se rastorna compozitia pe un platou si se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu fructe confiate dupa gust ,eu am pus cirese confiate si portocale.



POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:54

f frumos tortul! Bun venit!

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:02

bine arata tortul si bine ai venit

MIUTA 1

17.10.2011, 17:43

Foarte frumos
Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat