Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

de moi_miruna in Torturi, 26 Iun 2011 | 20957 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la colega mea, Anamaria. Este o reteta pur si simplu delicioasa si vreau sa-i multumesc pentru ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina cernuta de 2 ori
  • 150 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esente (eu am folosit rom in combinatie cu lamaie)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 800 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina foi
  • fructe asortate (eu am folosit compot exotic cu ananas, portocale, mango, mandarine, fructul pasiunii)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 2 tablete de ciocolata amaruie de calitate
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele compozitii si se adauga faina in ploaie. La sfarsit se adauga apa si esentele.


Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se da la cuptor, la 170 grade C, timp de ~30 min.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie mai groasa. Intre timp laptele (fiert inainte) se pune la microunde ~3 minute, sa se infierbante. Dupa ce s-a infierbantat se ia cate putin (eu am luat cu o lingura mai mare) si se amesteca usor in compozitia de galbenusuri cu zahar pana ajunge la aceeasi temperatura cu laptele. Se pune apoi vasul, mixand in continuare pe aragaz, in bain-mare, si se mixeaza la viteza medie pana toata compozitia se ingroasa (ca o ciulama).


Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta.


Intre timp se pregatesc foile de gelatina: se pune jumatate de cana cu lapte la incalzit la microunde, 30 sec. Se pun foile de gelatina in cana sa se dizolve 5-10 minute.


Dupa ce s-a racit compozitia de mai sus, se adauga gelatina amestecandu-se incontinuu. Se pun apoi fructele.


Se tapeteaza o oala cu folie alimentara si se rastoarna toata compozitia.


La sfarsit se adauga blatul insiropat cu zeama de la compotul exotic deasupra si se da la frigider peste noapte.


Glazura:


Se da la microunde 1 -2 minute 2 tablete de ciocolata amaruie. Se pun apoi 200 ml de frisca lichida la microunde ~50 sec.


Se amesteca treptat frisca in ciocolata topita si se pune deasupra tortului rasturnat pe platou.

 

TIPS-URI

1

Pentru cei care au rabdare: compozitia se poate lasa deoparte o ora jumatate, pana ajunge la temperatura camerei. 

2

Pentru cei care nu au rabdare (de ex. eu), puteti pune vasul cu toata compozitia intr-un alt recipient cu apa cu gheata. In 15 min se raceste sigur.

3

se pot folosi si pliculete de gelatina granule, tot 3 plicuri.

4

Daca va mai ramane putina frisca puteti orna si peste glazura.

5

Daca aveti la indemana si niste piscoturi, le puteti insiropa bine si apoi le puteti pune in picioare prin compozitie, e un deliciu si o surpriza atunci cand le gasiti prin tort.

6

Cine vrea fara glazura poate orna marginile cu diverse fructe inainte de a pune compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

28.06.2011, 15:49

ce bunatate

Lau 1

02.07.2011, 22:36

ce bunatate

Adele 1

20.08.2014, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite-post