Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

de alinutzika in Torturi, 30 Sep 2011 | 9817 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ziua de nastere a fratelui meu, Dany. A fost foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  •  3 linguri ulei
  • 1 lingurita cacao
  • Pt umplutura:
  • 1 compot de ananas
  • 3 nectarine
  • 5 piersici
  • 2 pere
  • 1 ciorchina mare de struguri albi
  • 1 ciorchina de struguri negri
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 4 kiwi
  • 1 frisca
  • 2 plicuri gelatina granule
  • Pt ornat:
  • 1 plic gelatina granule
  • fructe (de care vreti) - eu am facut un fel de arici din prune taiate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!:

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt.

Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat.

Blatul copt, se insiropeaza bine cu compotul de ananas. Se bate frisca, apoi se adauga fructele, scurse de zeama. Se prepara 2 pliculete de gelatina dupa instructiunile de pe plic si se adauga in compozitie.

Se pune totul peste blatul insiropat apoi se da pentru o ora la rece. Inainte cu 10 minute de a expira timpul preparam si ultima gelatina.

Se scoate tortul si se asaza deasupra fructele dorite, dupa imaginatia fiecaruia.Se toarna deasupra gelatina. Se da din nou la rece, pt minim 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"