Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

de alinutzika in Torturi, 30 Sep 2011 | 6376 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ziua de nastere a fratelui meu, Dany. A fost foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  •  3 linguri ulei
  • 1 lingurita cacao
  • Pt umplutura:
  • 1 compot de ananas
  • 3 nectarine
  • 5 piersici
  • 2 pere
  • 1 ciorchina mare de struguri albi
  • 1 ciorchina de struguri negri
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 4 kiwi
  • 1 frisca
  • 2 plicuri gelatina granule
  • Pt ornat:
  • 1 plic gelatina granule
  • fructe (de care vreti) - eu am facut un fel de arici din prune taiate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!:

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt.


Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat.


Blatul copt, se insiropeaza bine cu compotul de ananas. Se bate frisca, apoi se adauga fructele, scurse de zeama. Se prepara 2 pliculete de gelatina dupa instructiunile de pe plic si se adauga in compozitie.


Se pune totul peste blatul insiropat apoi se da pentru o ora la rece. Inainte cu 10 minute de a expira timpul preparam si ultima gelatina.


Se scoate tortul si se asaza deasupra fructele dorite, dupa imaginatia fiecaruia.Se toarna deasupra gelatina. Se da din nou la rece, pt minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

kamy 1

03.10.2011, 22:02

la cat mai multe retete bun tort

MIUTA 1

04.10.2011, 14:16

Super frumos si bun
La cat mai multe retete

alinutzika 1

04.10.2011, 16:25

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de căpșuni la cupă

de RODIMUR 5

ieri la 22:02

Salata de cuscus cu legume si bacon afumat

de Adi 4

ieri la 19:43

Cele mai bune 3 smoothie-uri

de Meea 4

ieri la 18:36

RETETA RECOMANDATA
Tort de vanilie cu ciocolata