Tort diplomat cu fructe si piscoturi

de Bucataras in Torturi, 11 Apr 2009 | 95541 vizualizari

 

Tort diplomat cu fructe exotice si piscoturi

 

INGREDIENTE

  • -6 galbenusuri
  • 2 cani de zahar(aprox 250g fiecare)
  • 1 cutie compot de ananas
  • 4 plicuri gelatina dr oetker (50g)
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 200g piscoturi ptr ornarea tortului
  • fructe exotice
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe si piscoturi:

Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da la rece.

Se dilzolva cele 4 plicuri de gelatina in aprox 200 de ml de apa calduta (se adauga mai putina apa decat ar trebui la cele 4 plicuri pentru a fi siguri ca se va intari compozitia). Aceasta se dizolva prin bain-marie la foc mic. Gelatina dizolvata se amesteca cu “ciulamaua” rece, dupa care compozitia rezultata se amesteca cu frisca lichida batuta in prealabil (frisca se bate cu mixerul pana cand observam ca nu mai cade din castron. Se poate adauga si un pliculet de intaritor de frisca dr oetker daca compozitia care trebuie adaugata in frisca este prea lichida.)

Se toarna compoztia obtinuta din ciulama si gelatina treptat in vasul in care este frisca si se amesteca pana la obtinerea unui “aluat” uniform. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas tapetat cu folie de impachetat transparenta in care am asezat in prealabil fructe si pe margine piscoturi. Compozitia se toarna dupa preferinta in mai multe straturi intre care asezam fructe sau amestecam fructele in prealabil si o turnam pe toata deodata.

Deasupra compozitiei se aseaza piscoturi pana acoperim toata suprafata. Dupa preferinta se pot insiropa usor. Se da la rece cel putin 3 ore. Se rastoarna tortul obtinut pe un platou si se desface folia de plastic. Se poate orna cu frisca dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars