Tort diplomat cu fructe si piscoturi

de Bucataras in Torturi, 11 Apr 2009 | 84993 vizualizari

 

Tort diplomat cu fructe exotice si piscoturi

 

INGREDIENTE

  • -6 galbenusuri
  • 2 cani de zahar(aprox 250g fiecare)
  • 1 cutie compot de ananas
  • 4 plicuri gelatina dr oetker (50g)
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 200g piscoturi ptr ornarea tortului
  • fructe exotice
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe si piscoturi:

Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da la rece.


Se dilzolva cele 4 plicuri de gelatina in aprox 200 de ml de apa calduta (se adauga mai putina apa decat ar trebui la cele 4 plicuri pentru a fi siguri ca se va intari compozitia). Aceasta se dizolva prin bain-marie la foc mic. Gelatina dizolvata se amesteca cu “ciulamaua” rece, dupa care compozitia rezultata se amesteca cu frisca lichida batuta in prealabil (frisca se bate cu mixerul pana cand observam ca nu mai cade din castron. Se poate adauga si un pliculet de intaritor de frisca dr oetker daca compozitia care trebuie adaugata in frisca este prea lichida.)


Se toarna compoztia obtinuta din ciulama si gelatina treptat in vasul in care este frisca si se amesteca pana la obtinerea unui “aluat” uniform. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas tapetat cu folie de impachetat transparenta in care am asezat in prealabil fructe si pe margine piscoturi. Compozitia se toarna dupa preferinta in mai multe straturi intre care asezam fructe sau amestecam fructele in prealabil si o turnam pe toata deodata.


Deasupra compozitiei se aseaza piscoturi pana acoperim toata suprafata. Dupa preferinta se pot insiropa usor. Se da la rece cel putin 3 ore. Se rastoarna tortul obtinut pe un platou si se desface folia de plastic. Se poate orna cu frisca dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:31

foarte bun

Alinutza80 1

26.03.2012, 19:12

arata super

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine