Tort padure neagra

de crisstina in Torturi, 27 Iun 2009 | 1685 vizualizari

 

Un tort de sarbatoare,de vara ,bun si racoritor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 plic praf de copt
  • 210g faina
  •  50 cacao
  •  100g unt
  •  praf de sare,
  •  300g zahar,
  •  2 oua vanilie,
  •  100 ml lapte.
  •  Pentru umplutura
  •  120 ml lichior de cirese
  •  115 unt
  • 300g zahar
  •  cafea tare
  •  300 cirese
  •  Pentru decor frisca, cirese.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padure neagra:

1.Pentru blat de amesteca intai faina,cacaua,praful de copt si un praf de sare .Separat untul se freaca cu zaharul pentru a obtine o crema pufoasa in care se pun ouale si vanilia

. 2.Se unesc cele 2 compozitii cea uscata cu faina si cea unt si oua.Se toarna noul amestec intr-o tava rotunda,cu pereti detasabili,care se coace timp de 40 de minute.

3.Intre timp se prepara umplutura.Untul se bate spuma cu zaharul si cafeaua cam 5 ml .Daca crema iese prea tare putem adauga un pic de lapte.La final se pun ciresele .

4.Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu lichior si intre blaturi se pune crema cu cirese.Se inbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu cirese.Se da la rece pentru o ora inainte de servire

You might like these stories:
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padure neagra" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Bucataras

Bucataras 1

27.06.2009, 16:18

Buna, Crisstina, bine ai venit printre bucatarasi. Ai avut cumva probleme de uploadare a pozei?

adry88

adry88 1

11.05.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!