Tort padure neagra

de crisstina in Torturi, 27 Iun 2009 | 1778 vizualizari

 

Un tort de sarbatoare,de vara ,bun si racoritor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 plic praf de copt
  • 210g faina
  •  50 cacao
  •  100g unt
  •  praf de sare,
  •  300g zahar,
  •  2 oua vanilie,
  •  100 ml lapte.
  •  Pentru umplutura
  •  120 ml lichior de cirese
  •  115 unt
  • 300g zahar
  •  cafea tare
  •  300 cirese
  •  Pentru decor frisca, cirese.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padure neagra:

1.Pentru blat de amesteca intai faina,cacaua,praful de copt si un praf de sare .Separat untul se freaca cu zaharul pentru a obtine o crema pufoasa in care se pun ouale si vanilia


. 2.Se unesc cele 2 compozitii cea uscata cu faina si cea unt si oua.Se toarna noul amestec intr-o tava rotunda,cu pereti detasabili,care se coace timp de 40 de minute.


3.Intre timp se prepara umplutura.Untul se bate spuma cu zaharul si cafeaua cam 5 ml .Daca crema iese prea tare putem adauga un pic de lapte.La final se pun ciresele .


4.Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu lichior si intre blaturi se pune crema cu cirese.Se inbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu cirese.Se da la rece pentru o ora inainte de servire




You might like these stories:


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padure neagra" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bucataras 1

27.06.2009, 16:18

Buna, Crisstina, bine ai venit printre bucatarasi. Ai avut cumva probleme de uploadare a pozei?

adry88 1

11.05.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si zahar caramelizat