Tort Lacul lebedelor

de marieta in Torturi, 21 Iul 2011 | 4023 vizualizari

 

un tort aniversar pentru o fetita frumoasa din germania

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de apa minerala ,
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri de coniac,
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta.
  • pentru crema care se pune la blat
  • 1 pachet unt,
  • o budinca de vanilie,
  • 400ml lapte
  • 100gr zahar pudra.
  • pentru lebede(aluat de ecler)
  • 4oua,
  • 125g faina,
  • 250ml apa
  • jumatate lingurita sare,
  • 100ml ulei.
  • pentru umplut lebedele
  • o budinca de vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 2 linguri faina 
  • 100gr unt,
  • 500ml frisca
  • un pahar zahar.
  • pentru ornat
  • 1 litru frisca,
  • capsuni,
  • jeleuri rosii
  • culoare alimentara albastra.
  • cateva capsuni pentru ornat.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lacul lebedelor:

blatul:


Se separa ouale se bate albusul cu un praf de sare apoi se pune praful de copt. Se bate in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca separat cu apa, uleiul si coniacul. Se pune peste albusuri, apoi se pune faina cernuta toata odata si se amesteca usor. Se toarna in tava de tort tapetata cu ulei si faina si da la cuptor.


lebedele:


Se face aluatul de ecler. Se pune la fiert apa, uleiul, sarea si cand clocoteste se ia de pe foc si se pune faina si se amesteca bine pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa putin la racit cat suporta degetul, apoi se pun ouale cate unul si se amesteca energic. Apoi se pune intr-un posh sau o punga si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza forme lunguiete si cate forme avem atatea bastonase facem care vor fi gaturile lebedelor. Se da la cuptor.


crema pentru blat:


se face o budinca si se lasa la racit. Apoi se amesteca cu untul batut cu zaharul pudra.


Se taie blatul in 2 se insiropeaza cu 50 ml de sirop de compot, se umple cu crema si se da la rece.


crema pentru lebede:


se face o budinca cu lapte, faina,apoi se pune untul si zaharul. Se lasa la racit, se bate frisca si se indulceste dupa gust. Se taie pe orizontala fiecare ecler, apoi partea de deasupra in doua. Se pune cate o lingura de budinca si deasupra se spriteaza frisca se monteaza gaturile si se pun partile de sus care sunt aripile. Din jeleu rosu am taiat ciocuri , care le-am presat un pic in capat. Le-am pudrat cu zahar pudra.


Am batut frisca pentru ornat si jumatate am colorat-o in albastru. Am imbracat blatul cu ea si am pus deasupra lebedele. Am ornat apoi cu frisca alba ramasa si cateva capsuni taiate in sferturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lacul lebedelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (26)

Bucataras Medi 1

31.07.2011, 17:23

tare frumos.................

Silvioara 1

09.08.2011, 22:39

Foarte frumos! Deosebit!

nilgun 1

05.09.2013, 22:17

ce frumos e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!