Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

de Merisor in Torturi, 8 Mai 2018 | 1838 vizualizari

 

Este minunat un astfel de cheesecake!
E ceva mai complexă rețeta față de un cheesecake simplu, prin natura și complexitatea ingredientelor.
Însă la așa combinații gustul este divin.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (82 %)
  • 500 g brânză cremoasă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 g lapte condensat
  • 100 g vișine din compot
  • 100 g stafide în ciocolată
  • 10 g gelatină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine:

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.


Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.


Forma mea are diametrul de 24 cm, dar mergea și într-o formă mai mare.


Tapetăm și pereții laterali, pentru a se desprinde ușor cheesecake-ul.


Dăm tava la rece până pregătim restul ingredientelor.


Mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă, adăugând pe parcurs și zahărul pudră cu aromă de vanilie.


Amestecăm brânza cremoasă cu mascarponele și 2/3 din frișcă.


Brânza cremoasă a fost ușor sărată, așa că nu a mai trebuit să adaug puțină sare pentru accentuarea gustului, dar dacă folosiți o brânză nesărată, neapărat adăugați și un vârf de cuțit cu sare.


Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain marie împreună cu laptele condensat, apoi o lăsăm să se tempereze.


Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o topim tot la bain marie, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o încorporăm în crema de brânză, mixând intens, pentru a se dispune uniform în toată crema.


Scurgem vișinile din compot, îndepărtându-le sâmburii, dacă au, și le adăugăm în cremă.


Adăugăm și 2/3 din crema de ciocolată, dar din loc in loc, amestecând-o doar puțin, pentru a marmora crema și a rămâne pe alocuri în cantitate mai mare, pentru un gust și un efect mai plăcut.


Atunci când porționăm cheesecake-ul, crema de ciocolată se va prelinge și va da un efect plăcut.


Tot din loc în loc presărăm și stafidele în ciocolată și răsturnăm crema peste stratul de biscuiți.


O nivelăm ușor cu spatula de tort și dăm din nou tava la rece pentru minim 2 ore.


Între timp amestecăm restul de frișcă cu restul de ciocolată și ornăm cu crema rezultată cheesecakeul nostru.


Presărăm și câteva vișine și stafide, iar după ce devine ferm, îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

oanapl 1

09.05.2018, 21:38

Waw! Arata minunat si e delicios!

kytz 1

16.05.2018, 05:36

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson