Tort diplomat cu piscoturi

de Gabitsa in Torturi, 12 Feb 2014 | 3389 vizualizari

 

Pozele nu sunt clare pentru ca sunt facut cu telefonul mobil , imi cer scuze

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 Punga de piscoturi cu 4 pahetele mai mici si am folosit doar 2 jumatate ,
  • 1 cutie mare de frisca lichida
  • 1 esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 5 pliculete de gelatina de la Dr Oetker
  • 1 pliculet de gelatina rosie de la Dr Oetker
  • diverse fructe
  • sirop de fruncte( eu am folosit de zmeura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi:

Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar  .

Gelatina am turnat-o  intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit.

Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina  .

Intre timp am separat ouale, albusurile le am batut cu 200g zahar cu mixerul pana s-au facut spuma .  Dupa aceea am facut frisca lichida , doar am turnat-o intr-o cratita si am facut-o la mixer  .

Galbenusurile le-am batut fara sa adaug ceva si le am turnat in laptele racit ,dupa care am turnat si gelatina si frisca. Am inmuiat piscoturile in compot de prune sau se poate inmuia in orice fel de compot , dupa care intr-un  lighean am pus folie transparenta de bucatarie si am pus pe lateral piscoturile inmuiate in compot .

Am turnat compozitia si am dat la frigider pentru 3 h cu aproximatie . Am scos de la frigider si am ornat cu zmeura si capsuni .Am amestecat sirop de suc cu 1 pliculet de gelatina rosei si am turnat deasupra .

Se da la frigider pana se intareste 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Gabitsa 1

13.02.2014, 21:19

Multuuumesc !:*:* fetelor...sper sa devenim prietene

Ligia Bxl 1

19.06.2014, 16:20

Gelatina stiu ca nu se pune la fiert ca-si pierde din proprietati,tie cum ti-a iesit tortul,sa intarit?sunt curioasa sa stiu cum se comporta la fierbere

Gabitsa 1

25.06.2014, 18:47

Da ,mi-a iesit bine , desi acum daca vreau sa il mai fac inca odata , nu imi mai iasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie