Tort diplomat cu piscoturi

de Gabitsa in Torturi, 12 Feb 2014 | 1846 vizualizari

 

Pozele nu sunt clare pentru ca sunt facut cu telefonul mobil , imi cer scuze

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 Punga de piscoturi cu 4 pahetele mai mici si am folosit doar 2 jumatate ,
  • 1 cutie mare de frisca lichida
  • 1 esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 5 pliculete de gelatina de la Dr Oetker
  • 1 pliculet de gelatina rosie de la Dr Oetker
  • diverse fructe
  • sirop de fruncte( eu am folosit de zmeura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi:

Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar  .

Gelatina am turnat-o  intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit.

Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina  .

Intre timp am separat ouale, albusurile le am batut cu 200g zahar cu mixerul pana s-au facut spuma .  Dupa aceea am facut frisca lichida , doar am turnat-o intr-o cratita si am facut-o la mixer  .

Galbenusurile le-am batut fara sa adaug ceva si le am turnat in laptele racit ,dupa care am turnat si gelatina si frisca. Am inmuiat piscoturile in compot de prune sau se poate inmuia in orice fel de compot , dupa care intr-un  lighean am pus folie transparenta de bucatarie si am pus pe lateral piscoturile inmuiate in compot .

Am turnat compozitia si am dat la frigider pentru 3 h cu aproximatie . Am scos de la frigider si am ornat cu zmeura si capsuni .Am amestecat sirop de suc cu 1 pliculet de gelatina rosei si am turnat deasupra .

Se da la frigider pana se intareste 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Gabitsa 1

13.02.2014, 21:19

Multuuumesc !:*:* fetelor...sper sa devenim prietene

Ligia Bxl 1

19.06.2014, 16:20

Gelatina stiu ca nu se pune la fiert ca-si pierde din proprietati,tie cum ti-a iesit tortul,sa intarit?sunt curioasa sa stiu cum se comporta la fierbere

Gabitsa 1

25.06.2014, 18:47

Da ,mi-a iesit bine , desi acum daca vreau sa il mai fac inca odata , nu imi mai iasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!