Tort diplomat cu piscoturi

de Gabitsa in Torturi, 12 Feb 2014 | 3946 vizualizari

 

Pozele nu sunt clare pentru ca sunt facut cu telefonul mobil , imi cer scuze

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 Punga de piscoturi cu 4 pahetele mai mici si am folosit doar 2 jumatate ,
  • 1 cutie mare de frisca lichida
  • 1 esenta rom
  • 500 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 5 pliculete de gelatina de la Dr Oetker
  • 1 pliculet de gelatina rosie de la Dr Oetker
  • diverse fructe
  • sirop de fruncte( eu am folosit de zmeura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi:

Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar  .

Gelatina am turnat-o  intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit.

Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina  .

Intre timp am separat ouale, albusurile le am batut cu 200g zahar cu mixerul pana s-au facut spuma .  Dupa aceea am facut frisca lichida , doar am turnat-o intr-o cratita si am facut-o la mixer  .

Galbenusurile le-am batut fara sa adaug ceva si le am turnat in laptele racit ,dupa care am turnat si gelatina si frisca. Am inmuiat piscoturile in compot de prune sau se poate inmuia in orice fel de compot , dupa care intr-un  lighean am pus folie transparenta de bucatarie si am pus pe lateral piscoturile inmuiate in compot .

Am turnat compozitia si am dat la frigider pentru 3 h cu aproximatie . Am scos de la frigider si am ornat cu zmeura si capsuni .Am amestecat sirop de suc cu 1 pliculet de gelatina rosei si am turnat deasupra .

Se da la frigider pana se intareste 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Gabitsa 1

13.02.2014, 21:19

Multuuumesc !:*:* fetelor...sper sa devenim prietene

Ligia Bxl 1

19.06.2014, 16:20

Gelatina stiu ca nu se pune la fiert ca-si pierde din proprietati,tie cum ti-a iesit tortul,sa intarit?sunt curioasa sa stiu cum se comporta la fierbere

Gabitsa 1

25.06.2014, 18:47

Da ,mi-a iesit bine , desi acum daca vreau sa il mai fac inca odata , nu imi mai iasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Cifra