Tort cu crema mascarpone

de AndreaE in Torturi, 26 Oct 2013 | 6841 vizualizari

 

Buna , sunt noua pe aici, dar mi-am facut "curaj" cu o reteta de tort pe care am pregatit-o saptamana trecuta iar cum maine e Sf. Dumitru mi s-a cerut s-o fac din nou :-). Poza e de saptamana trecuta :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 150 g ciocolata lapte
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 7 oua
  • 200 g arahide macinate
  • 50 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • 250 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • conserva fructe macedonia
  • Pt ornat
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone:

Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de copt. Apoi se adauga albusurile amestecand incat sa ramana continutul pufos. Se toarna intr-o forma de 26 cm si se coace timp de 45 minute la 175 grade.


Crema: se amesteca mascarpone cu 250 gr de zahar si smantana. Se adauga gelatina topita in 100 ml apa cateva secunde in microunde. 400 ml de frisca se bat tare, se separa si in jumatate se adauga fructele din conserva, apoi se amesteca cu crema facuta.


Blatul racit se taie in trei felii, se insiropeaza cu siropul din conserva, apoi se adauga crema intre felii. Ultima felie se orneaza cu restul de 200 ml frisca si la alegere cu fructe. Eu am incercat sa fac strumfi din pasta de zahar :-)

 

TIPS-URI

1

sa nu fie prea "greu", in blat in loc de arahide se poate pune faina, in loc de 50 g se pune 250 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 21:18

mmmm...delicios

diaconta 1

01.11.2013, 21:03

Daca-i cu mascarpone,eu zic
deci esti pe drumul cel bun

alina_03 1

08.11.2013, 11:55

bunnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si crema mascarpone