Be My Valentine

de Brindusa in Torturi, 7 Feb 2010 | 3843 vizualizari

 

De la inceput vreau sa fie clar: NU SARBATORESC VALENTINE's DAY
Mi se pare o sarbatoare care, intrata destul de recent la noi, nu rezoneaza cu sufletul meu.
Si, totusi, imi plac tortuletele in forma de inimioara. Asa ca, am facut si eu unul, foarte simplu si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blatul e simplu, de pandispan
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina (cernuta)
  • 1 praf sare

Glazura

  • 100 g ciocolata (cu lapte, neagra, de care vrei), taiata marunt
  • 60 ml smantana grasa (20% e buna)

Siropul

  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 ml coniac (sau ceva cu tarie)
  • zeama de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Be My Valentine:

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana cand isi tripleaza volumul (cam 20-25 minute la viteza mare). E bine ca ouale sa fie calde inainte de a le folosi (pot fi tinute 10 minute in coaja, in apa calda). Adauga faina in ploaie si, cu o paleta, amesteca cu grija incepand din mijloc si de jos in sus, invartind castronul.

Pune compozitia in tava sub forma de inima (unsa cu unt). Coace blatul in cuptorul incalzit, la 180C  pentru 20 minute. Lasa la racit in tava. Cand blatul s-a desprins de pe peretii tavii scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.

Blatul, fiind facut doar din 4 oua nu creste inalt. Niveleaza-l taind cu un cutit un capac subtire deasupra.

Amesteca ingredientele siropului si stropeste cu el blatul.

Pentru glazura incalzeste smantana usor (sa nu fiarba), pune ciocolata si amesteca sa se topeasca. Daca nu se topeste, mai pune putin pe foc. Lasa sa se raceasca putin (sa se intareasaca) si unge blatul cu ea.

Daca blatul e prea inalt si poate fi taiat in doua, fa o cantitate dubla de glazura si pune o parte intre blaturi.

Orneaza dupa cum iti place. Eu am topit putina ciocolata alba in putina smantana si, cu o punga taiata mic am scris pe tort.

Sa fiti iubiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Be My Valentine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Rocsi 1

08.02.2010, 18:19

o sa imi caut si eu ..acu pui hartie de copt si nu se mai lipeste de nimic oricum...da multumesc cory da cred k gasesc si pe aici..

valentinalaur 1

11.02.2010, 21:54

Foarte frumos!!!

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32