Tort cu crema de unt

de Constelatialeu in Torturi, 24 Dec 2013 | 5307 vizualizari

 

Daca-i sarbatoare musai si-un tortulet mic....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 100 g ciocolata neagra 52% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Ornat
  • smantana pentru frisca cca 300 ml
  • 3 pliculete zahar vanilat burbon
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt:

Blat:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final se adauga albusul batut spuma tare,se amesteca de jos in sus cu miscari lente pana se incorporeaza tot albusul.Se unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 23 cm,se toarna compozitia in forma si se da la cuprorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii


Sirop:


Apa cu zaharul pe foc pana da in clocot,se trage de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit


Crema:


Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Separat se marunteste ciocolata,se adauga smantana si se pune pe baie de abur pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la racit in frigider,apoi se mixeaza bine.Crema de ciocolata se va incorpora in crema de unt,amestecand usor sa nu se taie.


Frisca:


Smantana scoasa din frigider impreuna cu zaharul vanilat se mixeaza bine pana se intareste.


Asamblare:


Blatul se taie in 4,se aseaza prima parte pe farfurie se siropeaza,apoi se umple cu crema,se procedeaza la fel pana terminam feliile de blat.Se orneaza cu frisca si pasta de zahar.


 

TIPS-URI

1

de preferat ca blatul sa fie facut cu o zi inainte

2

ingredientele sa fie la temperatura camerei,mai putin smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Valclaudia 1

25.12.2013, 13:53

faina treaba, leoaico! Craciun fericit!

T I M E A 1

25.12.2013, 23:45

cred ca e tare bun

diaconta 1

26.12.2013, 23:10

Musai musai,da' sa mancam si noi foarte fain
Craciun fericit Leoaico

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici