Tort Panna Cotta cu capsuni

de Rux in Torturi, 25 Mai 2011 | 7350 vizualizari

 

Cu drag pentru voi bucatarasi deosebiti...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua 
  • 9 linguri zahar
  •  15 linguri faina
  •  1 plic vanilie
  •  1 praf copt 
  • 100 gr unt
  •  o ciocolata neagra
 Panna cotta de capsuni:  
  •  700 gr capsuni( presarate cu zahar si lasate o noapte la frigider) 
  • 3-4 linguri zahar
  •  2 plic vanilie 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 200 ml lapte
  • 3 pliculete de gelatina
   Panna Cotta vanilie: 
  • 2 plic gelatina 
  • 3-4 linguri zahar 
  • 200 ml lapte 
  • 200 ml frisca lichida
  •  vanilie 3 plic
  •  capsuni frisca si zmeura pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panna Cotta cu capsuni:

Blatul:

Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt.

Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca.

Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul blat, cel alb.

Il dam pentru 15 minute la copt sau pana este gata ( facem testul cu scobitoarea).

In restul de compozitie mixam untul si ciocolata.

Mai coacem inca doua blaturi de ciocolata.

Lasam blaturile sa se raceasca.

Preparam panna cotta de capsuni:

Facem piure capsunile.

Preparam gelatina , eu am folosit vegetala. Am amestecat gelatina in 200 ml lapte pana s-a dizolvat apoi am pus pe foc si am incalzit usor, am adaugat frisca si piureul de capsuni si am dat un clocot.

Am pus in forma de tort inel primul blat  racit cel alb si am turnat deasupra panna cotta de capsuni. Am dat la rece.

Preparam panna cotta de vanilie.

Procedam in acelasi mod, ( fara capsuni) doar ca adaugam vanilie trei pliculete.

Scoatem de la rece tortul si punem un blat de ciocolata si deasupra panna cotta de vanilie.

Dam la rece din nou si cand s-a intarit adaugam si blatul  ramas. Ornam cu frisca si fructe.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Panna Cotta cu capsuni-0
Tort Panna Cotta cu capsuni-1

COMENTARII (158)

Rux

Rux 1

31.05.2011, 22:58

Elena multumesc mult

alinutzika

alinutzika 1

21.08.2011, 23:19

waw....

Rux

Rux 1

19.10.2011, 21:16

alinutzika

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!