Tort Panna Cotta cu capsuni

de RuxyRux in Torturi, 25 Mai 2011 | 7670 vizualizari

 

Cu drag pentru voi bucatarasi deosebiti...

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua 
  • 9 linguri zahar
  •  15 linguri faina
  •  1 plic vanilie
  •  1 praf copt 
  • 100 gr unt
  •  o ciocolata neagra
 Panna cotta de capsuni:  
  •  700 gr capsuni( presarate cu zahar si lasate o noapte la frigider) 
  • 3-4 linguri zahar
  •  2 plic vanilie 
  • 200 ml frisca lichida 
  • 200 ml lapte
  • 3 pliculete de gelatina
   Panna Cotta vanilie: 
  • 2 plic gelatina 
  • 3-4 linguri zahar 
  • 200 ml lapte 
  • 200 ml frisca lichida
  •  vanilie 3 plic
  •  capsuni frisca si zmeura pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panna Cotta cu capsuni:

Blatul:


Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt.


Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca.


Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul blat, cel alb.


Il dam pentru 15 minute la copt sau pana este gata ( facem testul cu scobitoarea).


In restul de compozitie mixam untul si ciocolata.


Mai coacem inca doua blaturi de ciocolata.


Lasam blaturile sa se raceasca.


Preparam panna cotta de capsuni:


Facem piure capsunile.


Preparam gelatina , eu am folosit vegetala. Am amestecat gelatina in 200 ml lapte pana s-a dizolvat apoi am pus pe foc si am incalzit usor, am adaugat frisca si piureul de capsuni si am dat un clocot.


Am pus in forma de tort inel primul blat racit cel alb si am turnat deasupra panna cotta de capsuni. Am dat la rece.


Preparam panna cotta de vanilie.


Procedam in acelasi mod, ( fara capsuni) doar ca adaugam vanilie trei pliculete.


Scoatem de la rece tortul si punem un blat de ciocolata si deasupra panna cotta de vanilie.


Dam la rece din nou si cand s-a intarit adaugam si blatul ramas. Ornam cu frisca si fructe.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Panna Cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (158)

RuxyRux 1

31.05.2011, 22:58

Elena multumesc mult

alinutzika 1

21.08.2011, 23:19

waw....

RuxyRux 1

19.10.2011, 21:16

alinutzika

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure