Tort cu mure si crema mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 8 Sep 2016 | 3559 vizualizari

 

O combinatie delicioasa de crema cu mascarpone si mure proaspete aromate!
 
"Ziua cand imi rasfat nevasta" - mi-ar placea sa ma astepte acasa cu un asa tort!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 10 lg faina

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 lg zahar pudra vanilat
  • 250 g mure proaspete
  • frunze de menta pentru decor

Pt. sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si crema mascarpone:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.

Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Pe un platou se aseaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se aseaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am copt doua blaturi cu diametrul de 20 cm, pentru doua torturi. Se poate coace doar unul singur cu diametrul de 25-26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei