Tort duo de ciocolată

de Rita Ilies in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3822 vizualizari

 

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când sărbătoriți pe cineva drag. O cremă fină sau poate două, parfum exotic de cacao, blaturi ciocolatii, umede și aerate... Ce poate fi mai delicios?
Green Sugar mi-a întins din nou o mână de ajutor și m-a ajutat să duc misiunea la bun sfârșit, iar draga mea Timea m-a inspirat, astfel, reușind să fac cea mai bună combinație de blaturi și creme.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blaturi:
  • 3 ouă
  • 425 g făină
  • 450 g zahăr
  • 12 linguri cu cacao
  • 180 ml ulei
  • 120 ml lapte integral
  • 240 ml ciocolată caldă
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema nr.1:
  • 360 g zahăr
  • 360 ml frișcă lichidă neîndulcită
  • 240 g unt gras ( 82% - 85% )
  • 250 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • o păstaie de vanilie
  • Ingrediente pentru crema nr.2:
  • 200 g zahăr Green Sugar
  • 3 ouă mărimea M
  • 250 g unt gras ( 82% - 85% )
  • 300 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • 50 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura ganache:
  • 200 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • 100 ml frișca lichidă
  • 50 g unt gras ( 82% - 85% )
  • Decor:
  • fulgi de ciocolată cu lapte
  • fulgi de ciocolată neagră
  • alune glazurate
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort duo de ciocolată:

Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător.


Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului la minim și am adăugat gălbenușurile și ingredientele lichide.


În compoziția obținută am început să adaug treptat mixul uscat pentru blat.


La final am adăugat cei 240 ml de ciocolată caldă pe care, în prealabil, am adus-o la punctul de fierbere.


Am împărțit compoziția în două părți egale.


Am pus jumătate din compoziție într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie și am copt blatul în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute la o temperatură de 170 de grade.


După ce am copt ambele blaturi, le-am lăsat să se răcească pe un grătar. Când s-au răcit le-am înjumătățit, astfel, obținând 4 blaturi ( în imagine apar 8 blaturi deoarece eu am făcut două torturi în același timp ).


Crema nr. 1


Am pus zahărul și frișca lichidă într-o cratiță și le-am încălzit până când zahărul s-a topit complet. Am amestecat continuu.


Am luat cratița de pe foc și am adăugat păstaia de vanilie și ciocolata. Am amestecat continuu pentru a le încorpora.


Am pregătit untul și l-am încorporat în crema călduță.


Cu ajutorul mixerului am mixat crema până când a devenit pufoasă.


Mențiune:


Crema nr.1 am pregătit-o de două ori putându-se folosi atât mixată, cât și în varianta nemixată. Pe fiecare blat am așezat câte un strat din ambele creme.


Crema nr. 2:


Am omogenizat foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută am amestecat-o continuu pe bain marie până când a căpătat consistență. Am încorporat ciocolata și am lăsat-o să se răcească. Între timp am bătut untul pentru a deveni cremos.


Când compoziția cu cacao s-a răcit am turnat-o peste unt și am mixat la viteză mare până când s-a omogenizat. Am lăsat-o 10 minute la frigider.


Am îmbrăcat tortul în această cremă, păstrând o mică parte din ea pentru ornat.


Crema trebuie să fie foarte fermă, să nu curgă.


Pentru glazura ganache am pus frișca lichidă și ciocolata într-un vas pe bain marie. Am omogenizat iar la final am adăugat untul. Am turnat glazura peste tort astfel încât mici firișoare de ciocolată să de prelingă de jur împrejur. Am ornat tortul și l-am pus la rece pentru câteva ore.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Nu este necesar să îniropați blatul deoarece este un blat destul de umed.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort duo de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rita Ilies 1

03.06.2015, 19:33

Vă mulțumesc, fete faine!

Corinuta 1

09.06.2015, 17:13

Asta e "Tortura" cu ciocolata

Mihaela11_jo 1

18.06.2015, 09:35

La Multi Ani! si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune