Tort Egiptean

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 10367 vizualizari

 

Gustul este divin. Un fel de nuga...alune sarate crema dulce....incercati reteta , merita din plin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie: 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina , 40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci).
  • Pentru crema 1: 6 galbenusuri ,6linguri de zahar ,340 ml lapte , 2 linguri faina , 170 g unt nesarat , esenta de vanilie.
  • Pentru crema 2: 200 ml frisca , 150 g zahar , 120 g alune zdrobite bucati mai mari.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Se fac patru foi si 2 creme.Crema de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si alune. Macinam alunele si nucile.



Cum facem foile: Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste.Amestecam faina cu alunele macinate si apoi o punem peste albusurile frecate cu zahar.Intindem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptor la foc mic cca 25 minute. In timp ce se face prima foaie noi o pregatim pe ce-a de-a 2-a.Asa cum am facut si pana acum mai coacem 2 foi.


Prima Crema dintre foi (crema de vanilie): Cele 6 galbenusuri (care au ramas de la foi) le amestecam intr-o cratita cu faina (amidon) , zahar si laptele adaugat pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.


A doua crema dintre foi (crema de frisca): Topim zaharul si il punem pe staniol. Lasam sa se raceasca il dezlipim si il faramam.


Batem frisca, apoi punem zaharul caramelizat si alunele faramate.



Pe deasupra punem frisca si razium ciocolata. Se tine la frigider pana a 2-a zi.



Impartim in 3 parti egale cele 2 creme. Punem prima foaie si o parte din budinca de vanilie, o parte din cea de frisca. Repetam procedura pana cand se termina foile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

elena1988 1

19.01.2011, 12:32

adry88 1

08.05.2011, 13:01

iri_iri 1

07.04.2015, 01:02

Mmmmm, ce bunătate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si prune