Tort Egiptean

de Ela68 in Torturi, 27 Feb 2013 | 16685 vizualizari

 

Un tort super-cremos si foarte gustos. M-am inspirat de la Andreea ( andreeachinesefood )

 

INGREDIENTE

  • Pentru un singur blat :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale)
  • crema I :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • Crema de praline II :
  • 200 gr zahar
  • 140 gr alune+migdale tocate marunt
  • 200 ml frisca
  • Pentru ornat :
  • fulgi de migdale si nebunii din zahar ars.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici.


Se pregatesc 3 blaturi separate.


Pentru crema I : Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel. Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.


Pentru crema II : Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari (se topesc destul de greu in crema). Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.


Montaj : o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.


Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ela68 1

21.03.2014, 19:47

Asa e Sidy

Alexandra Burz 1

26.05.2014, 15:43

Genial...incercat cu prima ocazie

Ela68 1

26.05.2014, 16:10

Tx Alexandra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si caramel