Tort Egiptean

de Ela68 in Torturi, 27 Feb 2013 | 18160 vizualizari

 

Un tort super-cremos si foarte gustos. M-am inspirat de la Andreea ( andreeachinesefood )

 

INGREDIENTE

  • Pentru un singur blat :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale)
  • crema I :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • Crema de praline II :
  • 200 gr zahar
  • 140 gr alune+migdale tocate marunt
  • 200 ml frisca
  • Pentru ornat :
  • fulgi de migdale si nebunii din zahar ars.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici.


Se pregatesc 3 blaturi separate.


Pentru crema I : Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel. Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.


Pentru crema II : Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari (se topesc destul de greu in crema). Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.


Montaj : o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.


Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ela68 1

21.03.2014, 19:47

Asa e Sidy

Alexandra Burz 1

26.05.2014, 15:43

Genial...incercat cu prima ocazie

Ela68 1

26.05.2014, 16:10

Tx Alexandra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5496 puncte

lucy2002

4519 puncte

RODIMUR

4470 puncte

Ancutsa

4268 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci