Tort Dobos

de Lily_Musat in Torturi, 7 Ian 2011 | 16632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cele 8 blaturi:
  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra cu vanilie
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • Ingrediente pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita otet
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Albusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat.



Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, punem cu un polonic din compozitia obtinuta atat cat sa fie de un deget grosime. Eu am facut 8 blaturi pe care le-am copt timp de 10 minute pe fiecare si le-am lasat sa se raceasca.



Facem crema dintre blaturi.



Untul pe care l-am tinut la temperatura camerei il batem bine cu zaharul pudra vanilat si bagam castronul la frigider.



Punem ouale cu zaharul si cacao pe baie de aburi si amestecam energic pana se ingroasa putin.



O lasam sa se raceasca bine, apoi scoatem crema de unt si o amestecam cu crema de cacao. Oprim putina crema de unt sa ornam cu ea pe deasupra cateva rozete.Punem aceasta crema intre blaturi alternativ.



Oprim un blat pe care il imbracam in caramel.



Glazura de caramel o facem din zahar, pe care il topim si il caramelizam, dam de pe aragaz cratita si punem untul, iar pentru a avea un efect de oglinda glazura punem foarte putin otet.



Acest ultim strat de blat il imbracam in glazura de caramel si il taiem cu un cutit ud in 8.



Dupa ce alternam blat crema blat crema, pana terminam blatul, punem si bucatile de blat caramelizat deasupra. Oprim putina crema sa imbracam tortul pe margine.



Ornam cu crema de unt, putina nuca de cocos pe margine si cu margele comestibile argintii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

tanyapatap 1

08.01.2011, 09:44

elena1988 1

07.02.2011, 17:50

hanna 1

10.08.2015, 18:56

ce pofta mi-e pe el tot... dar nu ma pricep la blaturi si creme, totusi poate ca nutella ar merge printre, daca mi-ar iesi blaturile... totul e bine pana la adaugarea fainii; acolo mi se strica ... solutie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata