Desert tort 6 august o mie noua sute vara

de Constelatialeu in Torturi, 5 Aug 2017 | 3204 vizualizari

 

E fara introducere e cu schimbare ...la fata.........:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat forma de 24 cm
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 9 piscoturi rupte pe jumatate
  • Sirop de mure
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie de 410 g Lapte condensat DeLatte
  • 2 linguri dulceata de mure
  • Sa-i zicem ''un fel de jeleu''
  • 250 ml sirop de mure ( mai gros)
  • 50 ml apa
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca lichida Hulala
  • Decor
  • 100 g frisca batuta + 3 linguri crema ( fara dulceata de mure )
  • inimoare decorative
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 6 august o mie noua sute vara:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm cu interior gol cu diametrul de 8 cm. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam peste galbenusuri nuca si faina, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma cu hartie de copt si turnam amestecul in forma si asezam jumatatile de piscoturi, dam forma la cuptorul preincalzit, dupa 10 min, deschidem cuptorul si impingem in jos piscoturile ( ele se ridica un pic),este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine, il sectionam a doua zi in 3 parti.

Crema : Intr-un castron punem laptele condensat si mascarponele, mixam bine, oprim 3 linguri din crema si apoi adaugam dulceata de mure.

Un fel de jeleu.....Intr-o craticioara punem siropul de mure si amidonul, omogenizam bine sa nu facem cocoloase, adaugam si apa si punem la fiert. Amestecam continuu pana se ingroasa bine, tragem de pe foc si adaugam frisca lichida si mixam cca 10 min.

Asamblare : Dupa ce sectionam blatul, asezam pe un platou prima sectiune, insiropam cu sirop de mure diluat cu apa, punem o parte din crema, a doua sectiune insiropam, crema si ultima sectiune, imbracam tortul cu restul de crema. Dam la frigider cat timp pregatim jeleul, apoi turnam jeleul in centrul tortului si pe suprafata lui. Bagam din nou la frigider pana se intareste jeleul. Apoi scoatem si ornam cu frisca batuta amestecata cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 6 august o mie noua sute vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort sah