Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 2424 vizualizari

 

"Nicio ZI fara CIOCOLATA" ! Pentru ca este! :)
Astazi iubita mea mica si scumpa a implinit 6 luni! De aceea am numit acest tort EvA !
Am vrut sa fac ceva dulce, initial am plecat cu gandul de a face un chec ciocolatos, dar pana la urma am ajuns la ce se vede :)
Este primul meu tort si sunt extrem de mandra de el! A iesit delicios! Mi-a fost tare teama, dar se pare ca nu e atat de greu. Mai am de invatat tips-uri  pentru torturi, sa exersez diverse decoruri... nu am avut crema suficienta pentru a il putea imbraca frumos si nici ingrediente sa mai pregatesc suplimentar, asa ca am ales sa il imbrac in cioco, dar si asa am gresit :D am facut fasia prea lata! Dar, invatam!

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare:

  • 6 oua mari
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt

Pentru crema ne sunt necesare:

  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura

Pentru insiropat ne sunt necesare:

  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale

Pentru ornat ne sunt necesare:

  • 300 g ciocolata neagra de calitate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata):

Pentru blat procedam astfel:


Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.


Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.


Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.


Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.


Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.


Pentru crema se procedeaza astfel:


Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.


Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.


Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.


Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.


Se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.


Pentru sirop se procedeaza astfel:


Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.


Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.


Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.


Pentru ansamblare:


Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.


Se asaza pe un platou primul blat.


Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.


Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata.


(Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si bucati de portocala printre straturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

diaconta 1

26.01.2016, 15:27

felicitari si la multi ani printesei!!!
cred ca a fost delicios tortul

Dya Daniela Andrei 1

26.01.2016, 15:53

Laurici eram cu Rebeca care isi baga degetele prin cioco si deja era la limita maxim admisa In plus nici el nu a fost bine nivelat pe margini si am pus o fasie prea lata dar invat!

Dya Daniela Andrei 1

26.01.2016, 15:53

Multumesc Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!